Starptautiskā laikmetīgās mākslas foruma "Baltā nakts 2010" ietvaros tiks prezentēts pirmais "Rīgas Raudu koris", portālu "Delfi" informē kora veidotāji teātris "United Intimacy".

Teātris aicina ikvienu dziedāt gribētāju vai grūtsirdības mākto pieteikt dalību "Raudu kora" izveidē.

"Mūsu dabā ir būt neapmierinātiem, mēs sūdzamies par daudz un dažādām lietām, bet 'Raudu koris' ir veids, kā šo neapmierinātību pārvērst radošā enerģijā. Ikdienišķās sūdzības kopīgiem spēkiem pārveidosim sacerētā kora dziesmā un prezentēsim 'Rīgas Raudu kori' 'Baltās Nakts 2010' ietvaros," atklāj "United Intimacy" pārstāvji.

Lai pieteiktos, tev vajadzīga tikai sūdzība un vēlēšanās ar to dalīties ar pārējiem. Kā uzsver organizatori - dalība korī ir bez ierobežojuma un īpašas dziedāt prasmes nav nepieciešamas.

Pieteikties var sūtot savu vārdu un kontakttālruni uz e-pastu: koris@unitedintimacy.lv. Sīkāka informācija pa tālruni 26323985!

"Raudu kora" mēģinājumi notiks augustā, 1 līdz 2 reizes nedēļā, Ģertrūdes ielas teātrī. Par laiku un dienām vienosies pirmajā tikšanās reizē.

Atgādinām, ka Pirmais "Raudu koris" (The Complains Choir) radās 2005. gadā Helsinkos, ko izveidoja divi mākslinieki: Tellervo Kaleinena (Tellervo Kalleinen) un Olivers Kohta-Kalleinens (Oliver Kochta-Kalleinen). Kopš pirmā koncerta "Raudu koris" ir kļuvis par starptautisku kustību – šādas sadziedāšanās rīkotas dažādās pasaules pilsētās - Helsinkos, Birmingemā, Hamburgā, Kopenhāgenā, Budapeštā, Florencē, Ļubļanā, Bāzelē, Jeruzalemē, Vrotslavā, Santpēterburgā, Čikāgā, Vankūverā un Melnburnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!