Pirmajā Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas uzraudzības padomes sēde ceturtdien nolemts izveidot darba grupu sponsorēšanas stratēģijas izveidei, jo, kā liecina citu Eiropas kultūras galvaspilsētu pieredze, sponsoru atbalsts sedz būtisku projekta daļu, informē Rīgas dome.

Tāpat nolemts veidot "radošo industriju atbalsta stratēģiju", lai "veicinātu ilgtermiņa pieeju radošo industriju pieaugošajai lomai pilsētas attīstībā un ekonomiskajā pienesumā", informē dome.

Sēdē arī nolemts, ka Rīga atbalstīs šogad "Lielās talkas" ietvaros aizsākto "kultūras talku ideju" un "pagalmu labiekārtošanas kustību", lai aktivizētu iedzīvotājus. Tāpat apstiprināts, ka Rīga šogad jūlijā Ķīnā oficiāli kandidēs uz Pasaules koru olimpiādes rīkošanu 2014. gadā.

Uzraudzības padomes sēdes tiks rīkotas regulāri, jo padome pārrauga Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas sagatavošanas darbu, koordinējot iesaistīto institūciju darbību.

Uzraudzības padomē darbojas pārstāvji no Rīgas domes vadības, Valsts prezidenta kancelejas, Ministru prezidenta biroja, Valsts kancelejas, Kultūras un Ārlietu ministrijām, partnerpilsētas Siguldas, kā arī nevalstiskajām organizācijām.

Šāda Uzraudzības padomes struktūra izraudzīta, lai jau no pirmā projekta sagatavošanas posma koordinētu pašvaldības, valsts, nevalstisko organizāciju darbību Eiropas kultūras galvaspilsētas statusa nodrošināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!