Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien atzina par maksātnespējīgu SIA "MTV Latvija", aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis.

"MTV Latvija" maksātnespējas process pasludināts no 2009.gada 20.maija.

Par "MTV Latvija" administratori tika iecelta Edīte Purmale.

Jau ziņots, ka "MTV Latvija" maksātnespēju tiesā pieprasīja grāmatvedības pakalpojumu sniedzējs SIA "Rimess".

Savukārt Uzņēmumu reģistrs (UR) Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā iesniedzis pieteikumu par "MTV Latvija" darbības izbeigšanu, jo uzņēmums neatrodas paša norādītajā juridiskajā adresē.

Tiesa UR prasību par "MTV Latvija" darbības izbeigšanu bija paredzējusi izskatīt 2011.gada 27.janvārī.

MTV Baltijas kanāls, kas katrā valstī darbojas kā trīs atsevišķi kanāli - "MTV Latvija", "MTV Lietuva" un "MTV Eesti" -, darbu sāka 2006.gada septembrī. 2009.gada februārī saistībā ar sarežģīto ekonomisko situāciju valstī "MTV Latvia" izmaksu samazināšanas nolūkā pārtrauca darbību un apvienojās ar "MTV Lietuva".

Pēc "Firmas.lv" datiem, 2006.gadā Uzņēmumu reģistrā reģistrētā "MTV Latvija" pilnībā pieder Lietuvas kompānijai "MTV Networks Baltic". Līdz 2009.gada jūnija vidum kompānijas vienīgā valdes locekle bija Liliāna Ozoliņa.

Pēc "Firmas.lv" datiem, 2007.gadu "MTV Latvija" noslēgusi ar 63 300 latu zaudējumiem, tās apgrozījums bijis 950 000 latu.

Savukārt SIA "Rimess" reģistrēta 2003.gada februārī. Kā darbības veidi norādīti grāmatvedības pakalpojumi un konsultācijas. "Rimess" lielākais īpašnieks ir SIA "Rimess Holdings", kuram pieder 50,25% uzņēmuma kapitāla, valdes priekšsēdētājai Silvijai Gulbei un valdes loceklei Ivetai Škutānei pieder 20% kapitāla katrai, bet Rūtai Viktorijai Majorei pieder 9,75%.

2007.gadā "Rimess" apgrozījums bija 94 700 lati, un gadu uzņēmums noslēdza ar 2830 latu peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!