Foto: Publicitātes attēli
Lai nepieļautu Latvijas nacionālās grāmatniecības iznīcināšanu, palielinot PVN likmi grāmatām uz 21% (šā brīža jau tā dubultotās PVN likmes 10% vietā), Latvijas Grāmatnieku ģilde izsludinājusi plakātu konkursu "Zobus nost no grāmatām!", portālam "Delfi" pavēstīja Latvijas Grāmatnieku ģildes pārstāvji.

Konkursa norisināsies no 28. septembra līdz 28. oktobrim. Lai piedalītos konkursā, nav jābūt profesionālam māksliniekam. Konkursā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš ir gatavs pārliecinoši paust savu viedokli un domu par konkrēto tēmu mākslinieciskā darbā – plakātā

Žūrijas noteiktajās nominācijās interesantāko darbu autori saņems vērtīgas balvas. Konkursa galvenā balva – 500 Ls. Konkursa nolikums publicēts šeit (www.gramatniekugilde.lv).

"Nacionālā grāmatniecība jau ir pārliecinājusies, kādu neatgriezenisku iespaidu atstāj PVN likmes paaugstināšana, jo no 2009. gada 1. janvāra līdz 31. jūlijam grāmatu piegādēm tika piemērots 21% PVN. Straujā lejupslīde nozarē piespieda Finanšu ministrijas ierēdņus atzīt savu kļūdu un kopš 2009. gada 1. augusta PVN grāmatu piegādēm ir 10% – arī šī likme grāmatniecībs nozarē ir dubultota un tā ir augstāka nekā lielākajā daļā Eiropas valstu, arī kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā. Kļūda izmaksājusi pārāk dārgi: jaunu grāmatu skaits pagājušajā gadā krities par 25% un ir mazākais pēdējo 10 gadu laikā, grāmatu kopējais metiens ir samazinājies par 32%, izdevniecību un grāmatnīcu apgrozījums – par 40%," norādīja konkursa rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!