Foto: Publicitātes attēli
Līdz 6.aprīļa plkst. 12:00 apmēram 700 Ķekavas novada iedzīvotāji bija parakstījuši atklāto vēstuli, kurā pausts sašutums par 2011. gada 31. marta Ķekavas novada Domes lēmumu reorganizēt Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūru, tostarp, tās pakļautībā esošās kultūras iestādes, plānojot atlaist novada kultūras iestāžu atbildīgos darbiniekus, kopumā likvidējot 16 štata vietas, portālam "Delfi" pavēstīja protesta akcijas rīkotāji.

Atklāto protesta vēstuli ar prasību atcelt Domes lēmumu par visu novada kultūras namu atbildīgo darbinieku masveida atlaišanu plānots iesniegt Ķekavas novada Domes priekšsēdētājam Robertam Jurķim 7. aprīlī, pulksten 18.00. Iesniegšanas procesu paredzēts pavadīt ar dziesmām un dejām.

Iedzīvotāji pieprasa arī likvidēt Ķekavas novada Kultūras aģentūru, un ļaut katram kultūras namam attīstīties patstāvīgi atbilstoši savas auditorijas pieprasījumam un vajadzībām.

Vēstulē iedzīvotāji uzsver, ka līdz ar šī Domes lēmuma īstenošanu pilnībā tiks sagrauta kultūras dzīve novadā, absolūtas kultūras vadības centralizācijas dēļ samazināsies kultūras pasākumu daudzveidība un pieejamība. Šajā rīcībā kultūras atbalstītāji saskata arī Ķekavas novada Domes vadības slēptus politiskus motīvus atbrīvoties no ilggadējiem un tautā mīlētiem kultūras darbiniekiem.

Šāds Domes lēmums tapis, balstoties uz Ķekavas novada kultūras aģentūras darbības izvērtēšanas komisijas secinājumiem, kurus kultūras darbinieki un iedzīvotāji uzskata par neobjektīviem un sagrozītiem ar mērķi atbrīvoties no Domes vadībai netīkamiem un "nepaklausīgiem" kultūras darbiniekiem.

Protestētāji uzsver, ka arī šī nozīmīgā lēmuma steidzamība (komisijas ziņojums datēts ar š.g. 30. martu, un jau nākamajā dienā tiek apstiprināts Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras restrukturizācijas un strukturālo pārmaiņu rīcības plāns) rada aizdomas, ka rīcības plāns nav balstīts uz komisijas ziņojumu, bet iepriekš apzināti sagatavots dokuments, kas nav pamatots ar nopietniem finanšu, efektivitātes un lietderības pētījumiem un analīzi. Neapmierinātie novada iedzīvotāji uzskata, ka līdz ar to kaut kādu iemeslu dēļ būtiska informācija tiek apzināti slēpta un darīts viss, lai tā savlaicīgi nebūtu pieejama novada iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!