Aizkraukles "Kalna Ziedu" dārzā piektdien, 17. jūnijā plkst.19.00 notiks Jāņu ielīgošanas pasākums kopā ar pasaules mūzikas grupu "Iļģi" un Ilgu Reiznieci.

Pasākumā darbosies tradicionālā kultūras jeb Jāņu skola: Ilgas Reiznieces un Anitas Ostrovskas vadībā tiks mācītas dažādas Jāņu dziesmas un rotaļas, Dzintra Cepure ar muzeja meitenēm rādīs dažādus ziedu vainagu pīšanas paņēmienus, bet Valdis Putniņš un "Rīgas danču kluba" jaunieši mācīs senos dančus. Lūdzam katram dalībniekam līdzi ņemt arī savus salasītos pļavu ziedus vainaga pīšanai un sedziņas sēdēšanai zālē, jo būs iespēja noklausīties arī nelielu "Iļģu" koncertu "Kalna Ziedu" pļavā.

Par labu svētku noskaņu rūpēsies arī "Medus Lāča" lauku virtuve, kurā būs iespēja iegādāties arī kādus gardumus un latviešu svētku dzērienus.

"Mēs priecājamies, ka "Iļģi" savu 30. jubilejas gadu var ieskandināt arī Aizkrauklē. "Iļģu" izpildījumā senās dziesmas izskan kā līgotņu mūsdienīgs tulkojums. Esam pārliecināti, ka tās spēs uzrunāt, ieinteresēt un aizraut arī tos, kas līdz šim nav saskatījuši vasaras Saulgriežu patieso jēgu un burvību. Nav noslēpums, ka tieši "Iļģu" mūzika daudziem jo daudziem ir atklājusi ko būtisku un īpašu par latviešu mūziku, kultūru un dvēseli: "Visas Eiropas tautas ir svinējušas Vasaras Saulgriežus, bet tikai latvieši brīnumainā kārtā ir saglabājuši tik daudz tradīcijas un dziesmas. Jāņu dziesmu neticami lielais daudzums ir īpašākais latviešu tradicionālās mūzikas dārgums. Mūsu tautai mantojumā ir pāri 1000 meldijām, kas domātas vienai gada naktij. Diemžēl, lielākā daļa latviešu iztiek ar vienu vai divām meldijām, ja vispār dzied un svin Jāņus. "Iļģi" ik gadus ir svinējuši Jāņus, katru gadu atjaunodami tradīcijas un mācīdamies klāt jaunas līgotnes. Un darīdami to pa īstam savam un draugu priekam," stāsta Ilga Reizniece.

Pasākumā ieeja bez maksas.

Līgo pasākumu programma 2011.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!