Foto: F64
Ar dažādiem pasākumiem, dziesmām un dejām un papardes zieda meklējumiem šogad Vasaras saulgrieži tiks svinēti Tukuma pusē.

Jau sestdien, 18. jūnijā plkst. 17:00 sāksies Jāņu ielīgošana Lapmežciemā. Piedalīsies dziedātāji Uldis Kākulis, Uldis Leiškalns, kapella "Trejdeviņi", folkloras kopas "Silavoti" un "Skantce". Vieta: Lapmežciema tautas nams, Lapmežciema pagasts, Engures novads.

Savukārt otrdien, 21. jūnijā plkst. 10:00 Pastariņa muzejā notiks Vasaras Saulgrieži. Visas dienas garumā - zāļu lasīšana, vainagu pīšana, telpu rotāšana, siera siešana, maizes mīcīšana un cepšana, pīrāgu un plātsmaizes cepšana, pirts slotu siešana un pirts kurināšana. Bet vakarā, plkst. 19.00 notiks svētku ielīgošana un godāšana ar dziesmām, dejām un rotaļām pie ugunskura, pirtī iešana un uguns riteņa ritināšana. Svētkus svinēt aicināts ikviens interesents. Ieeja bez maksas.

Vieta: Pastariņa muzejs, Dzirciems, Sēmes pagasts, Tukuma novads. Informācijai: www.tukumamuzejs.lv

Arī Tukumā otrdien ap plkst. 21:00 Durbes estrādē notiks Līgo uguns rituāls kopā ar ansambli "Tautasdziesma". Līdzi jāņem pērnie vainagi, ziedojums ugunij un jāņuzāles un ozolzari vītnes veidošanai.

Vēl šajā dienā Kandavas pusē "Pūces dzirnavās" ap plkst. 15:00 norisināsies robežsardzes ģenerāļa Ludviga Bolšteina atceres diena. Interesentiem līdzi jāņem "groziņš". Vieta: "Pūces dzirnavas", Matkules pagasts, Kandavas novads. Tālrunis informācijai: 63154098, 26354871.

Savukārt trešdien, 22. jūnijā plkst. 18:00 notiks Ielīgošana Irlavas Studentkalna estrādē. Pēc ielīgošanas varēs noskatīties teātra izrādi "Īstā Līgaviņa" pēc R. Blaumaņa stāsta motīviem. Vieta: Irlava, Tukuma novads. Informācijai www.irlava.lv

Arī Šlokenbekas muižā 22. jūnijā plkst. 21:00 notiks Zāļu vakars kopā ar pagasta pašdarbniekiem. Vieta: Šlokenbekas muiža, Milzkalne, Smārdes pagasts, Engures novads. Informācijai: www.enguresnovads.lv

23. jūnijā, pašā Līgo svētku dienā ikviens mīļi gaidīts Tukuma pusē!

Jau ziņots, ka kinopilsētiņā "Cinevilla" no plkst.12:00 sāksies vērienīgie "Rūdolfa Jāņi Cinevillā". Divu dienu un visīsākās nakts garumā visas kinopilsētiņas teritorijā gaidīs Jāņu tirdziņi, krodziņi un kafejnīcas. Pilsētiņas ēkās un laukumos uzstāsies ielu, kāzu un tautas muzikanti, "Pola rotaļu laukumā" bērni varēs rotaļāties un apgūt vainadziņu vīšanu, Rūdolfa sētā būs tradicionālas Jāņu izdarības: Blaumaņa teātris, Rūdolfa kino, Aldara Meistaru laukums. Savukārt uz Lielās Krājbankas skatuves jau no pl. 14:00 uzstāsies Latvijas populārākie mūziķi. Uz svētkiem jābrauc ar jāņuzāļu klēpi – svētībai, skaistumam un bagātībai – kopīgi tiks savīts lielākais Jāņu vainags! Vakarā iedegsies ugunskrāvumu parks. Vieta: "Cinevilla", Slampes pagasts, Tukuma novads.

Savukārt Tukumā, Durbes estrādē no plkst. 22:00 sāksies Līgo balle, spēlē grupa "Vero" un DJ Meds. Informācijai: www.tukums.lv.

Arī Engurē, Auniņparkā, plkst. 22:00 notiks Saulgriežu balle. Spēlē grupa "Kolēģi". Informācijai: www.enguresnovads.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!