Foto: AFI
Jau otro gadu 23. jūnijā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti gada īsāko, vasaras saulgriežu nakti, svinēt Rīgā - 11. novembra krastmalā un gleznainākajā no Rīgas kalniem - Dzegužkalnā, portālam "Delfi" pavēstīja Rīgas domē.

Līgo vakarā 11. novembra krastmala teritorijā no Akmens līdz Vanšu tiltam tiks pārvērsta par īstu līgošanas vietu ar meijām, gariem galdiem un lieliem ugunskuriem. Līgotāji būs gaidīti jau no pieciem pēcpusdienā, kad sāks darboties "Pušķošanās sēta", kurā kopā ar folkloras kopu "Ceiruleits" varēs gatavoties līgošanai - vīt vainagus, apdziedāties, iet rotaļās un apgūt danču soļus.

Savukārt vakarā līgotāji varēs pulcēties pie ugunskuriem un trim skatuvēm, baudot labu mūziku visdažādākajām gaumēm, latviešu ziņģu koncertu "Jāņu nakti negulēju" un īpašus, Līgo vakaram veidotus teatralizētus uzvedumus, kuros varēs iepazīt Jāņu tradīcijas.

Otrpus Daugavai - Dzegužkalnā, astoņos vakarā līgotājus sagaidīs Jāņa tēvs un Jāņa māte - Iveta un Vidvuds Medeņi. Dzirdētas un nedzirdētas līgo dziesmas visiem mācīs Ilga Reizniece un "Iļģi", kas Dzegužkalnā ieskandinās savu 30. jubileju, bet senus un aizrautīgus dančus mācīs Valdis Putniņš un "Rīgas danču kluba" jaunieši.

Līgo pasākumu programma 2011

Par īstu svētku līksmību gādās Ināra Kalnarāja un Liepājas asprātīgās "Atštaukas", bet labāko Jāņu zaļumballi līdz pat saules lēktam spēlēs grupa "Lauku muzikanti". Lai uz Rīgā rīkotajiem Līgo pasākumiem varētu nokļūt ikviens, 23. un 24. jūnijā sabiedriskais transports Rīgā kursēs bez maksas.

Ielīgošanas pasākumi ar tradicionālām Līgo dziesmām, dejām, tradīciju mācīšanos, tirdziņiem un zaļumballēm Rīgā aizsāksies jau 18. jūnijā Rīgas kultūras centros, muzejos un parkos, noslēdzoties ar ikgadējo lielāko Zāļu tirgu Doma laukumā, kurā neiztrūkstoši būs gan alus un siers, gan kūpinājumi, žāvējumi, zemenes, medus un Jāņu zāles. Ieeja pasākumos ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!