"Dirty Deal" kino klubs otrdien, 1.decembrī, uzsāks ikmēneša programmu, ko šoreiz veidos vecākā, vēl joprojām strādājošā angļu kinoteātra "The Electric" filmu kolekcija, īpaši veltot to britu režisoram Šeinam Medovam (Shane Meadows), portālu "Delfi" informē organizatori.

Vakara sākumā varēs noskatīties izcilas pēdējo gadu filmas, kuras atzinību iemantojušas neskaitāmos filmu festivālos, kā arī mazo kinoklubu skatītāju vidū. Turpinājumā būs iespēja iepazīties ar Šeina Medova sociāli atklātajiem un dokumentāli visnotaļ pietuvinātajiem darbiem, kurus caurvij paša režisora kolorītā dzīves pieredze. Vakara gaitā īsu ievadu par Šeina Medova biogrāfiju un filmogrāfiju sniegs Māris Prombergs.

Programmā tiks demonstrēta 2008. gada filma "Vīrs uz virves" (Man On Wire), kas stāsta par Filipu Petī, kas 1974. gada 7. augustā uzkāpa uz virves, kas savienoja Ņujorkas Dvīņu torņus. Pēc aptuveni stundas ilgas dejošanas uz virves viņu apcietināja, veica psiholoģiskās līdzsvarotības pārbaudes, aizveda uz cietumu un vēlāk atlaida. Filma saņēmusi "Oskara" kinobalvu kā labākā dokumentālā filma, "Sundance" neatkarīgo filmu festivāla "Grand Jury Prize" un skatītāju balvu, kā arī daudzu citu filmu festivālu kinobalvas par labāko dokumentālo filmu.

Savukārt 20:30 varēs noskatīties 2006. gada Medova filmu "Šī ir Anglija". Astoņdesmito gadu sākums nelielā, drūmā strādnieku šķiras pilsētiņā Anglijā. Vasaras brīvdienu laikā Šons (Tomass Turgūss) iepazīstas un tiek uzņemts vietējo skūtgalvju barā, kur spēj rast jaunus draugus un paraugtēlus. Frizūras, apģērbi, mūzikas ritmi un bezrūpīgas izpriecas, kas ilgst līdz brīdim, kad Šonam nākas satikt tikko no cietuma iznākušo Kombo. Filmai piešķirta "BAFTA" kinobalva par labāko britu filmu, Britu neatkarīgā kino balva par labāko filmu un Tomasam Turgūsam par labāko jauno aktieri.

"Dirty Deal" kino klubs, darbu sāka 2009. gada novembrī, un saviem apmeklētājiem piedāvās daudzpusīgas ikmēneša programmas, kuras caurvij tematiska un vienmēr mainīga saistviela. DD kino klubs ir atvērts jebkura garuma mākslas un dokumentālajām filmām, kā arī eksperimentālajām īsfilmām un video, kuri nav raduši ceļu līdz sabiedriskai demonstrēšanai. Kinokluba ietvaros notiek arī vieslekcijas, sarunas ar kino pietuvinātiem cilvēkiem un vide domubiedru ideju un viedokļu apmaiņai.

Ieeja par ziedojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!