Laikā ceļojošais Doktors Kas ("Doctor Who") žurnāla SFX aptaujā atzīts par visu laiku iemīļotāko zinātniskās fantastikas filmu varoni. Laika pavēlnieku, kas kļuvis teju par kulta varoni, 33 gadu laikā atveidojuši astoņi aktieri, to vidū Džons Pertvī un Toms Beikers.
SFX aptaujā zinātniskās fantastikas filmu varoņu pirmajā desmitniekā kino un televīzijas skatītāji ierindojuši četrus ASV seriāla "Bafija pret vampīriem" ("Buffy the Vampire Slayer") varoņus.

Tomēr galvenajai varonei Bafijai, ko atveido Sāra Mišela Gellara, jāsamierinās ar trešo vietu, jo otro pozīciju ieņem seriāla asinssūcējs Spaiks, ko tēlo Džeimss Mārsterss.

Pirmajā desmitniekā iekļuvuši divi varoņi no televīzijas seriāla "Farscape" - Džons Kričtons, ko atveido Bens Bouders, ir ceturtais, savukārt Airina Sana, ko spēlē Klaudija Bleka - piektā.

Popularitāti nezaudē arī par klasiku kļuvusī filmu sērija "Zvaigžņu kari" ("Star Wars") - desmit iemīļotāko varoņu vidū ir Harisona Forda atveidotais Hans Solo, kurš ir sestais, un ļaunais varonis Dārts Veiders (Deivids Prouss), kas ieņem astoto vietu. Topā gan nav iekļuvis filmu sērijas centrālais varonis Luks Skaivokers.

Iemīļoto varoņu sarakstu noslēdz Aiena Makkelena atveidotais Gendalfs no triloģijas "Gredzenu pavēlnieks" ("Lord Of The Rings").

Žurnāla SFX lasītājiem bija jāizvēlas pieci iemīļotākie varoņi, lai varētu izveidot 100 varoņu sarakstu.

"Tas tikai pierāda, ka varonim un idejai par Doktoru, kurš maina seju, ir zināms maģisks spēks, kas aizskar sabiedrības iztēles stīgu," aptaujas rezultātu komentē SFX redaktors Deivs Golders. "Iespaidīgi ir arī tas, ka doktors uz mūsu ekrāniem tagad nav bijis jau piecus gadus un joprojām pārspējis varoņus no ārkārtīgi populāriem seriāliem un filmām, kas uz mūsu ekrāniem ir bijuši pēdējo 12 mēnešu laikā."

Zinātniskās fantastikas filmu varoņu Top 10:

1. Doktors Kas;
2. Spaiks (no "Bafija pret vampīriem");
3. Bafija;
4. Džons Kričtons (no "Farscape");
5. Airina Sana (no "Farscape");
6. Hans Solo;
7. Vilovs (no "Bafija pret vampīriem");
8. Darts Veiders;
9. Eņģelis (no "Bafija pret vampīriem");
10. Gendalfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!