Foto: DELFI
"Postpadomju valstu cilvēku saskarsmē ir kaut kas silts un sakarīgs. Ir ļoti interesanti parunāt par situāciju teātrī un valsts kultūrvidē. Saprašanās notiek ļoti viegli," par sadarbību igauņu, baltkrievu un latviešu kopdarbā - režisora Pētera Simma spēlfilmā "Vientuļā sala" - stāsta pašmāju aktieris Andris Keišs.

Viņš "Vientuļajā salā" atveido Zigi, kurš stumj un pārvieto manevrēšanas lokomotīves. Situāciju saasina sirdslietas, jo Zigis ir ieskatījies armijas drauga Ervīna (igaunis) civilsievā Verā (baltkrieviete).

Arī Keišam, atveidojot Zigi, jāfilmējas lokomotīvē, jānorauj stopkrāns un, iespējams, pat jāizlec no braucošas lokomotīves - filmēšanās paredzēta līdz pat šīs nedēļas beigām.

"Vientuļā sala" ir viena no trim šogad Nacionālā Kino Centra atbalstītajām filmām, kas ir apjomīgs trīs valstu - Igaunijas, Baltkrievijas un Latvijas - kopražojums. Filmu producē "Studija F.O.R.M.A." sadarbībā ar Igaunijas filmu studiju "Lege Artis Film" un Baltkrievijas kino studiju "Belarusfiļm". Arī uzņemšanas laukumā darbojas Latvijas, Igaunijas un Baltkrievijas pārstāvji. 

Savukārt igauņu režisors Simms Latvijā jau divkārt saņēmis Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" par darbu pie spēlfilmām "Labās rokas" un "Trīs stāsti par...".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!