Galveno zvaigzni – balvu par gada labāko filmu Londonas filmu festivāla apbalvošanas ceremonijā saņēmusi Žaka Odiāra filma "Pravietis" ("A Prophet"), vēsta festivāla mājaslapa.

53. Londonas filmu festivāla apbalvošanas ceremonija norisinājās 28. oktobra vakarā, bet festivāls tiks slēgts 29. oktobrī.

Filma "Pravietis" jau saņēmusi vairākus apbalvojumus, tai skaitā sešus "Zelta palmas zarus", kā arī Francija filmu pietikusi "Oskara" balvai, nominācijā Labākā ārzemju filma.

Žaka Odiāra skaudrā cietuma sāga "Pravietis" stāsta par jaunu arābu, kuram ne vien jāapgūst sadzīves iemaņas saskaņā ar ieslodzījuma 'jēdzieniem', bet arī jākļūst par galveno spēlētāju cietumnieku faktisko uzraugu - korsikāņu, itāļu un arābu mafiju - savstarpējos ķīviņos. Varonis apved ap stūri ietekmīgāko korsikāni un izvēlas doties pats savu ceļu, kas gan nozīmē nopietnus pārbaudījumus.

Jau ziņots, ka šī gada Londonas filmu festivālā, bērnu filmu konkursa skatē piedalījās arī filmu studijas "Rija" animācijas filma "Kad āboli ripo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!