Foto: DELFI
Šā gada maijā kinoteātros pirmizrādi piedzīvos režisora Gata Šmita veidotā latviešu spēlfilma "Tas notika ar viņiem", kas tapusi studijā "Tanka", pastāstīja filmas producente Alise Ģelze.

Filma "Tas notika ar viņiem" būs aizraujošs stāsts par četriem mūsdienu latviešiem - bankrotējošu miljonāru, stūrgalvīgu policistu, viņa ekstravaganto draudzeni un kādu atvaļinātu kareivi, kas atgūstas pēc incidenta ārvalstu misijā. Filmā varoņu likteņi negaidīti savijas, izraisot smieklīgu un bīstamu notikumu virpuli, kas pārbauda katra pacietību un izdzīvošanas spējas.

Jaunā latviešu spēlfilma būs domāta visplašākajam skatītāju lokam.

"Veidojot filmu, mēs apzināti izvēlējāmies varoņus, kas pārstāv krasi atšķirīgus sabiedrības slāņus, profesijas un uzvedības modeļus. Savedot šādus varoņus kopā, emocionālais īssavienojums ir neizbēgams. "Tas notika ar viņiem" ir filma, kas caur smiekliem un asarām rāda mūsdienu Latvijas sabiedrības portretu," sacīja filmas režisors Gatis Šmits.

"Tas notika ar viņiem" ir ansambļa filma, kur galvenās lomas tēlo Jaunā Rīgas teātra aktieru trupas kodols - Andris Keišs, Gatis Gāga, Vilis Daudziņš, Guna Zariņa, Baiba Broka un Kaspars Znotiņš. Filmas scenārijs tika speciāli rakstīts šiem aktieriem.

Šī filma ir vairāku izcilu Latvijas un ārvalstu profesionāļu kopdarbs. Filmā skanēs komponista Kārļa Lāča orģinālmūzika, kostīmus veidojusi pazīstamā modes dizainere Keita. Filmas operators ir korejiešu izcelsmes ņujorkietis Sūpums Sons (Soopom Sohn), kura veidotās filmas guvušas atzinību Kannu un citos starptautiskos kino festivālos, informēja Ģelze.

Šobrīd ir pabeigta filmas montāža, un plānots, ka no maija filma būs skatāma jau kinoteātros.

Spēlfilma "Tas notika ar viņiem" tapusi ar Nacionālā kino centra atbalstu. Nacionālais kino centrs filmas tapšanai piešķīris 309 000 latu, bet kopējais filmas budžets ir aptuveni 420 000 latu.

Spēlfilmas "Tas notika ar viņiem" režisors Gatis Šmits līdz šim bijis pazīstams kā viens no filmas "Vogelfrei", kā arī filmas "Aģents iemīlas", teātra izrāžu "Naži vistās", "1906", operas "Augļu Koks ir Jāzeps" un citu iestudējumu režisors.

Paralēli darbam pie filmas "Tas notika ar viņiem" veidošanas studijā "Tanka" notiek darbs pie spēlfilmas "Spriedze" veidošanas, kurai režisors ir Jānis Nords, kura iepriekšējais darbs "Amatieris" guva plašu publikas un kritikas atzinību.

Norda jaunā filma "Spriedze" būs emocionāls trilleris par kāda 6.klases skolnieka izdarītu noziegumu. Filmas darbība norisinās 1994.gadā, tās sižets ir balstīts uz reāliem tā laika notikumiem. Filmas "Spriedze" ražošana tiks sākta šā gada rudenī. Patlaban Nords beidz studijas Nacionālajā filmu un televīzijas skolā (NFTS) Lielbritānijā. NFTS ir viena no prestižākajām un tradīcijām bagātākajām kino režijas augstskolām Eiropā.

Spēlfilmu "Spriedze" plānots izrādīt 2011.gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!