Šī gada maijā paredzēta Pāvela Gummennikova filmas "Es mīlu Tevi, Rīga" pirmizrāde, portālam "Delfi" pavēstīja filmas veidotāji.

Filmas režisors veidojot filmu iedvesmojies no filmām "Paris, I Love You" un "NewYork, I Love You".

Kā liecina portāla "Delfi" arhīvs, kinofestivāls "Baltijas pērle" 2010. gada oktobrī vēstīja par to, ka festivāls iegādājies zīmolu "Rīga, es tevi mīlu" un plāno uzņemt kinoantoloģiju "Rīga, es tevi mīlu", apkopojot dažādu režisoru veidotus īsus kinostāstus par pilsētu.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja "Baltijas pērles" ģenerāldirektore Marina Lipčenko, festivāla iegādātais un Gummennikova filmas projekts lingvistiski atšķiras , un festivāla tiesības uz zīmolu nav pārkāptas.

Filma "Es mīlu Tevi, Rīga" ir bezbudžeta filma, kas top balstoties uz cilvēku entuziasmu. Filmas tapšanā iesaistīts mūziķis un aktieris Andrus Mamontovs, kuru pazīstam no Māra Martinsona filmas "Amaya", latviešu aktrise Lelde Vikmane un grupa "Astro'n'out". Nupat piekrišanu savas mūzikas izmantošanai filmā piekritis Paskāls Rožē, kas ir viens no populārākajiem Franču klaviermūzikas izpildītājiem.

"Filmas darbība norisinās Rīgā vienas dienas laikā. Filmā ir parādītas izjūtas, mīlestība visdažādākajās tās formās, kas vijas caur 16 stāstiem. Te parādītas izjūtas diviem cilvēkiem pirmo reizi tiekoties, Laimas pulksteņa pakājē, pilnīgā neziņā par to, kas viņus gaida tālāk; rīta skrējiens gar krastmalu pār Akmens tiltu, kas kādu rītu diviem cilvēkiem liek ieskatīties acīs liktenim, gaidot zaļo gaismu pie luksofora. Šīs radītās izjūtas pavisam nevilšus liek paskatīties uz Rīgas debesīm pastaigu laikā un izbaudīt, ieklausīties Rīgā," teikts filmas veidotāju izplatītajā paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!