Foto: Publicitātes attēli
Pirmā mēneša laikā kopš Arvīda Krieva mākslas filmas "Dancis pa trim" nonākšanas uz kino ekrāniem to ir noskatījušies 19 479 skatītāji, tā liecina kino izrādīšanas vietu apkopotā informācija.

Filmas apmeklējuma skaits ir aprēķināts, saskaitot apmeklētājus kinoteātros, kultūras namos un citās izrādīšanas vietās visā Latvijā.

Pagājušajā nedēļas nogalē filmas demonstrēšanu arī ir uzsācis "Silver Screen" kinoteātris Daugavpilī.

Sadarbībā ar Anglo Baltic News ABN Ltd organizāciju un tās direktori Daci Gaili, filma aprīļa mēnesī tiek demonstrēta latviešu centros Mančestrā, Manfīldā, Peterbro, Bostonā, Londonā, Straumēnos un Bredfordā. Sīkāku informāciju par seansu laikiem un vietām var iegūt šeit.

Filmas izplatīšana Latvijas kultūras namos notiek Kinematogrāfistu savienības projekta "Kino visiem un visur Latvijā" ietvaros, kur atbalstījis ir Latvijas Kultūrkapitāla fonds.

Kā ziņots, režisora Arvīda Krieva "Dancis pa trim" ir filma par jaunu cilvēku mīlestību, mīlas trīsstūri, kurā attiecības samezglojas uz karadarbības fona 1944./1945.gadā Kurzemē. Darbība norisinās gan mūsdienās, gan Otrā pasaules kara laikā. Filmas centrā - latviešu ģenerāļa Kureļa kareivju traģēdija.

Filmas ir arī veltījums tās dalībniekiem, kas nesagaidīja pirmizrādi: operatoram Dāvim Sīmanim, aktieriem Leonīdam Loceniekam, Kristīnei Bēdelei un Mārtiņam Freimanim. Galvenajās lomās – Kristīne Nevarauska, Mārtiņš Freimanis, Jānis Vingris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!