Foto: Publicitātes foto
Talsu kinoteātris "Auseklis" svinēs savu 50. jubileju 14. decembrī 18:00 ar Jura Podnieka studijas producētās režisora Roberta Rubīna dokumentālās filmas "Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?" pirmizrādi Talsos, informē Talsu pašvaldības portāls "Talsi.lv".

Jubileju kinoteātris "Auseklis" sāka svinēt svētdien, 12.decembrī, bet "14.decembrī kalendārā ierakstīts Ausekļa vārds, tāpēc tieši šo dienu kinoteātris izvēlējās par savas dzimšanas dienas svinēšanas laiku," informē kinoteātra "Auseklis" direktore Rita Kronberga. "Šajā dienā 18:00 Latvijas Kinematogrāfistu savienība projekta "Kino visiem un visur Latvijā" ietvaros organizē Jura Podnieka studijas producētās režisora Roberta Rubīna dokumentālās filmas "Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?" pirmizrādi filmas galvenā varoņa dzimtajā pilsētā – Talsos."

Filma stāsta par 13 gadus veco Rūdolfu – pusaudzi no Talsiem, kurš aizrāvies ar filmu izgatavošanu, zīmējot tās uz papīra strēmelēm, izdomājot sižetus un pats apskaņojot tās. Filmu sižeti veidoti pēc labākajiem šausmu filmu, trilleru, mistisku filmu paraugiem. Tomēr, pateicoties mācītāja Andreja Mediņa pasūtījumiem, Rūdolfs pievēršas arī Bībeles stāstu ekranizācijai.

Kā ziņots, dokumentālā filma "Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?" šogad atklāja starptautiskā kino foruma "Arsenāls" Baltijas filmu skati un piedzīvoja vētrainus aplausus, skatītāju zālei kājās stāvot.

"Arsenāla" noslēgumā filma saņēma apliecinājumu par Silver skatītāju simpātiju balvas saņemšanu. 14.decembrī ir ieplānota šīs balvas pasniegšana režisoram Robertam Rubīnam.

Kinoteātra "Auseklis" jubilejas reizē visiem interesentiem būs iespēja filmu noskatīties Talsos bez maksas, bet no 17.decembra filma būs kinoteātra "Auseklis" repertuārā.

"Reti kurā Latvijas mazpilsētā vēl ir savs kinoteātris. Neskatoties ne uz pārmaiņām, ko savulaik ienesa videonomu popularitāte un televīzijas piedāvājuma pieaugums, ne uz šodienas finansiālajām grūtībām, Talsu pašvaldība ir atradusi iespēju ne tikai saglabāt kino skatīšanās iespēju Talsu pusē, bet arī attīstīt kinoteātri, lai tas kļūtu par vienu no nozīmīgākajiem sabiedriskās dzīves centriem pilsētā," norāda Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Ieviņa. "Kinoteātris "Auseklis" stabili ierindojas starp labākajiem Latvijas kinoteātriem un talsiniekiem ir iespēja redzēt jaunākos kinodarbus tūlīt pēc vai pat reizē ar galvaspilsētas kinomīļiem. Kā smejas kinoteātra darbinieki - kinoteātrim ir vairāk apmeklētāju kā Talsos iedzīvotāju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!