Jura Podnieka studijā sadarbībā ar Baltijas Filmu un Mediju skolu top režisores Lienes Laviņas dokumentālā īsfilma "Aiz žoga", portālam "Delfi" pavēstīja filmas producente Simona Kļaviņa.

Filma stāsta par Guntara dzīvi Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem.  Viņš ir talantīgs puisis, - dzied un spēlē ģitāru. Dažādas neveiksmes un kļūdas novedušas viņu līdz šai iestādei. Guntaram drīz būs 18 gadi, kas nozīmē viņa nonākšanu pieaugušo cietumā. Dažādu saspīlējumu un iekšējo attiecību pasliktināšanās dēļ Guntars jau pusgadu uzturas izolatorā.

Sekojot Guntara dzīvei iestādē, filmas radošā komanda sola skatītājiem atklāt lietas, par kurām sabiedrība līdz šim nav nojautusi un aizdomājusies. Filma veidotāji vēlas atklāti runāt par to un aicināt paskatīties uz šādu jauniešu dzīvē notiekošo.

Filmas režisore Liene Laviņa, operators Reinis Kalnaellis, skaņu operators Klāvs Siliņš, režisora asistents Renārs Vimba ir nofilmējuši šo jauniešu darbošanos kino darbnīcā. Daļa no viņu darba tiks iekļauta īsfilmā. 

Plānots, ka projekts pie skatītājiem nonāks 2010. gada nogalē un tiks izrādīts kinoteātrī "K.Suns" un LTV. Šobrīd filmas veidotājiem nepieciešams finansējums, lai pilnvērtīgi varētu darbu pabeigt un parādīt plašākai auditorijai. Atbalstu šīs filmas tapšanai var sniegt, balsojot portālā Labie darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!