Foto: AFI
Ar vērienīgu jubilejas koncertu "Arēnā Rīga" 2011.gada 16. janvārī savu 75. dzimšanas dienu atzīmēs latviešu komponists un pianists Raimonds Pauls.

Jubilejas koncerts plānots trijās daļās. Pirmajā skanēs publikai mazāk pazīstami skaņdarbi no 60. un 70. gadiem, mēģinot parādīt komponista muzikālā ceļā pirmsākumu, kā arī mazāk zināmi vokāli darbi: poēma ar A.Griguļa vārdiem "Spēļu nakts Duntes krogā", vokāla glezna "Pastarīte" kora "Kamēr" un solistu izpildījumā. Nosacīti to varētu saukt par "nopietno" koncerta daļu.

Otrajā daļā skanēs teātra un kino mūzika orķestra, dziedātāju, instrumentālo solistu un aktieru izpildījumā.

Savukārt trešā daļa būs veltīta šlāgeriem. Tā ir tā Maestro daiļrades sadaļa par kuru viņš no t.s. "mūzikas pazinēju augstajiem plauktiem" ir visu mūžu pelts, bet tautā dziļi un neviltoti mīlēts. Tādēļ šī daļa iesāksies ar 'Teic kur zeme tā' un paredzēts, ka noslēgsies ar 'Nekur nav tik labi kā mājās'. Kā parasti dziedās visi, gan tie, kas atrodas uz skatuves, gan tie, kas zālē.

"Savu sacerētāja un izpildītāja talantu Pauls savieno ar aicinājumu būt visu mūžu uz skatuves. Pret Maestro klavierēm notēmētais prožektora stars allaž lūzt negaidīti jaunās prizmās un aizkustina sirdis, izvilina asaru. Džeza improvizācijas, cilvēka balsī dziedoši taustiņi, dziesmiņas, romances un dramatiskas balādes; tautiskas polkas un valceri; slāviskas un vāciskas caurvijas, ja vajag - lūdzu! Teātra songi un kinofilmu vadmotīvi, himnas koriem... vēl viņam par maz. Allaž negaidīti jaunas izpildītāju balsis un sejas ar tautai apspriežamiem dzīves un mīlas stāstiem, jaunas ļaužu attiecības, pārsteidzoši cits un auļojošs laiks – Pauls tiek tam līdzi un brīžiem ir arī priekšā. Noslēpuma nekāda – uzticība melodijai. Tā ir kā Visums – nedz vecmodīga, nedz moderna. Maestro ir sen deklarējis melodiju par sev galveno," tā par Raimondu Paulu raksta dzejnieks, publicists un politiķis, vairāku Paula dziesmu teksta autors Jānis Peters

Koncerts "Arēnā Rīga" sāksies plkst.18:00. Biļetes pieejamas arī uz 16. janvārī plkst.12:00 paredzēto koncerta ģenerālmēģinājumu. Biļetes nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!