Par mīļākās dziesmas – tādas, kas jāzina katram no mums – titulu dziesmu aptaujā "Mūsu dziesmas" sīvi cīnās Mārtiņa Brauna komponētā "Saule, Pērkons, Daugava" un latviešu tautasdziesma "Pūt, vējiņi", portālu "Delfi" informēja Dziesmu dienu organizatori.
Mīļāko dziesmu pieciniekā iekļuvušas arī Raimonda Paula "Manai dzimtenei", Imanta Kalniņa "Lilioma dziesma" un Jāzepa Vītola "Gaismas pils". Aptaujas dalībnieki kopumā nobalsojuši par vairāk nekā 300 dziesmām.

Dziesmu aptaujas dziesmas ceturtdien skan arī Dziesmu dienas pasākumos – Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio tiešraidē no Doma laukuma un sadziedāšanās svētkos pie tirdzniecības centra "Origo".

Doma laukumā sadziedāšanās pasākuma dalībniekiem un ikvienam garāmgājējam bija iespēja nobalsot par savām mīļākajām dziesmām – tām, ko viņi gribētu dziedāt gan Dziedāšanas svētkos "Arēnā Rīga", gan Dziesmu un deju svētkos.

Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku atbalsta pasākumi šogad sākušies, pateicoties būvuzņēmuma SIA "Merks" lēmumam līdz 2008.gada vasarā plānotajiem Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētkiem ziedot 150 tūkstošus latu šo svētku popularizēšanai un rīkošanai. Ziedojuma mērķis ir finansēt jaunu dziesmu tapšanu, popularizēt sadziedāšanas tradīciju un panākt, lai Dziesmu un deju svētki kļūtu par visas tautas kustību un Latviju arī nākotnē varētu pamatoti saukt par "zemi, kura dzied".

Aptaujas dalībnieki līdz septembra beigām aicināti izvēlēties 10 sev tuvākās dziesmas, kas, viņuprāt, būtu jāzina katram un kas kļuvušas par sava veida simboliem. Par dziesmām var nobalsot www.musudziesmas.lv , Latvijas Avīzē un portālā "Delfi". Pirmajā aptaujas kārtā dziesmu izvēlē nav nekādu ierobežojumu. Populārākās dziesmas rudenī izvērtēs profesionāla žūrija, kuras sastāvā būs diriģenti, komponisti un Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku rīkotāji.

Profesionāļi izvērtēs visus cilvēku ierosinājumus, par pamatu ņemot balsojuma rezultātus, un noteiks tās 50 dziesmas, par kurām cilvēkiem būs iespēja balsot otrajā kārtā, veidojot vispopulārāko dziesmu TOP 15.

Šīs 15 dziesmas nokļūs pie profesionāļiem, kuri aranžēs dziesmas koru dziedājumam. Iemīļotās dziesmas jaunās skaņās iedziedās gan tautā populāri mākslinieki, gan profesionāli kori, šīs dziesmas tiks izdotas kompaktdiskos un notiks arī vairāku videoklipu uzņemšana. Lai tām līdzi varētu dziedāt ikviens, ar būvuzņēmuma SIA "Merks" atbalstu tiks izdotas arī speciālas dziesmu grāmatas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!