Publikas necerētā aktivitāte un interese rosinājusi jau trešo gadu pēc kārtas organizēt Latvijas mūziķu koncertus Anglijā – "LatRock3", kas norisināsies nākamā gada 12.janvārī, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizētāji.
"LatRock3" notiks 2007.g. 12. janvārī DVF Bradfordas nodaļas nama zālē plkst. 20:00 un 2007.g. 13. janvārī, plkst. 19.30, "University of London Union" telpās, Malet Street, London, WC1E 7HV.

Galvenā izpildītājgrupa būs "Dzelzs vilks" no Latvijas, bet koncertu iesildīs "Alva" un "Krona" no Anglijas.

"LatRock" rīkošanas galvenie mērķi ir popularizēt latviešu mūziku ārpus Latvijas un pulcināt kopā Anglijā dzīvojošos latviešu jauniešus. "LatRock" pasākumus rīko "Arvīds un Mūrsitēji" un atbalsta Daugavas Vanagu Fonds, Izglītības Fonds, MBE Weybridge un MBE Esher.

Pirmais šāds koncerts notika 2004. g. 11. septembrī, klubā 'The Spice of Life', Londonas Soho rajonā. Koncertā piedalījās trīs ansambļi: "Cietie Rieksti", "Logo" un, kā galvenā izpildītājgrupa – "Arvīds un Mūrsitēji". Vakars bija lieliski apmeklēts un rīkotāji nodomāja turpināt rīkot "LatRock" koncertus.

Otrais "LatRock" koncerts notika 2005. g. 5. novembrī, "University of London Union" telpās, Malet Street, London, WC1E 7HV. Koncertā piedalījās trīs ansambļi: Ainars Mielavs un "Pārcēlāji", "Logo" un "Arvīds un Mūrsitēji". Vakaru apmeklēja aptuveni 350 klausītāju un vēlreiz apvienoja ne tikai bijušās latviešu trimdas jaunāko paaudzi Anglijā, bet ari nesen iebraukušos jauniešus no Latvijas.

Rīkotāji uzskata, ka ir nepieciešāms aicināt galveno grupu no Latvijas un ir ļoti priecīgi, ka "Dzelzs vilks" varēs mērīt garo ceļu no Latvijas uz Angliju. Piedevām šogad pirmoreiz "LatRock" koncerts norisināsies arī ārpus Londonas – pasākuma rīkotāji pauduši prieku, ka koncerts DVF Bradfordas nodaļas namā varēs pulcināt Anglijas ziemeļos dzīvojošos tautiešus.

Biļetes Bradfordas koncertam (£10.00) pērkamas DVF Bradfordas nodaļas bārā un rezervējamas, zvanot pa tālruni 07710 743982. Londonas koncerta biļetes (£13.50) pērkamas DVF Londonas nodaļas bārā un internetā, un rezervējamas, zvanot 07906 399179 vai sūtot e-pastu uz latrock3@hotmail.co.uk. Sīkāka infomācija meklējama internetā.

Grupa 'Alva' dibināta 1974.gadā. Pirmajā tās sastāvā bija Jānis Zaķis – ģitāra un vokāls, Gunta Turciņa – taustiņinstrumenti, ģitāra un vokāls, kā arī Raimonds Dāle – bass. Pirmā uzstāšanās grupai bija 1974.gadā, Latviešu Jauniešu Dziesmu Svētkos Lesterā, Anglijā.

Raimonda brālis Arnolds tika pieaicināts klāt kā bundzinieks. Sekoja koncerti Anglijā latviešu sabiedrībai, kā arī rietumjorkširas grāfistes krogos un klubos. Īsi pirms koncertēšanas Zviedrijā un Vispasaules Latviešu Jaunatnes kongresā Florefā, Beļģijā, Zaķis un Turciņa atstāj "Alvu". Zviedrijas koncertus grupa atsauca, bet koncertu Florefā tomēr nospēlēja – tiesa, ar jaunu sastāvu un ar jaunām dziesmām. 1977.gadā "Alva" ierakstīja savu diemžēl vienīgo albūmu – 'Ja Tik Būtu'. Ierakstā piedalījās "Alvas" klasiskais sastāvs: Diāna Ābols – vokāls, Viktors Brenners – vokāls un ģitāra, Arnolds Dāle – bungas, Raimonds Dāle – ģitāra un vokāls, Roģeris Dāle – bass.

1978.gadā grupa izbeidza darbību un nemuzicēja līdz pat 2002.gadam kad grupa piedalījās Londonas Dejotāju 25 gadu jubilejas pasākumā, latviešu mājā Rofantā. Grupas sastāvs vairākkārt mainījies, taču līderis - solists, dziesmu autors, ģitārists un grupas kodols palicis Raimonds Dāle. Šobrīd grupas sastāvā ir: Diāna Eales (dzim. Ābols) – vokāls, Raimonds Dāle – vokāls un ģitāra, Matīss Dāle – bungas, Arnolds Dāle – bungas, Māra Dāle - flauta, Maija Grīnberga - Kelletta – bass, Ināra Harrison - vokāls. Plašāka informācija par grupu atrodama internetā.

Grupas "Krona" pirmsākumi datējami ar 2000.gadu, kad Arturs Aleksejevs Latvijā noorganizēja roka projektu, kurā tika izpildīitas viņa kompoziicijas. Īsajā pastāvēšanas laikā "Krona" iekaroja diezgan lielu publikas atbalstu un paspēja iegūt lielāko tiesu balvu jauno talantu konkursā "Sinepes un Medus", piedalīties "Liepāja Dzintarā", "Bildēs" un skanēt pa radio "SWH". Bet diemžēl Latvijas robežas jaunajam komponistam likās par šauru, tāpēc viņš nolēma paplašināt savas zināšanas ārzemēs, vispirms dodoties uz Īriju un tad Angliju.

"Krona" atdzima Londonā 2005. gada vasarā, kopā sanākot diviem latviešiem un trīs angļiem, kuri satikās vienā no Eiropas populārās mūzikas vadošajām mācību iestādēm ("Vocaltech, Drumtech and Guitar & Bass Institute"). Tajā pašā vasarā tika ierakstīts pirmais albums "Masculine, Feminine" no dziesmām, kuras jau iepriekš bija abu latviešu sacerētas.

Grupa ir piedzīvojusi vairāku bundzinieku maiņu, bet tagadējais sastāvs ir Arturs Aleksejevs (ģitāra, sampler), Nelda Kužuma (vokāls), Anthony Channer (bass), Edward Brunning (ģitāra) un Simon Carnell (bungas). "Krona" jau ir nospēlējusi daudzus koncertus Londonā, tādos klubos kā "Storm", "The Bull and Gate", "The Hope and Anchor", "The Comedy", uc., kā arī domā sākt spēlēt citās Anglijas pilsētās, pieteikties nākamā gada festivālos un noorganizēt koncertus sev mīļajā Latvijā. Plašāka informācija meklējama grupas "Myspace" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!