Pasaules lielākajā mūzikas gadatirgū - "MIDEM" Kannās - divas balvas ieguvis latviešu diriģents, maestro Mariss Jansons. Viņš ieguvis balvu "MIDEM Classical Award" simfoniskās mūzikas kategorijā, savukārt diriģenta darbs - Dmitrija Šostakoviča visu 15 simfoniju ieskaņojums (EMI Classics), ticis titulēts par "Gada ierakstu", ziņo laikraksts "Diena".
Minētie simfoniju ieskaņojumi veikti ar astoņiem izciliem orķestriem: diriģenta paša vadīto Bavārijas Radio orķestri, Berlīnes filharmoniķiem, Londonas, Oslo un Sanktpēterburgas filharmonisko orķestri, kā arī Filadelfijas orķestri, Pitsburgas simfonisko orķestri un Vīnes filharmoniķiem.

Desmit disku sērija uzvarējusi vairāk nekā 600 ierakstu konkurencē. Latvijas Mūzikas informācijas centra direktore Ināra Jakubone, kura pati bija klāt apbalvošanas ceremonijā un šonedēļ pārstāv Latvijas mūziku "MIDEM" izstādē, komentējusi, ka no industrijas viedokļa šī ir pati galvenā ierakstu balva, piebilstot, ka koncertceremonijā Festivālu pilī 13.janvāra naktī to arī saņēma "EMI Classics" pārstāvis.

Jāpiebilst, ka Marisam Jansonam jau pieder viena "MIDEM Classical Award" balva, jo pagājušajā gadā šajā pašā mūzikas forumā viņš tika atzīts par "Gada mākslinieku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!