Ceturtdien, 1. novembrī Latvijas Universitātē koncertu sniedz pasaules slavenais mūziķu kolektīvs "Deine Lakaien", portālu "Delfi" informēja radio "Naba" pārstāvji.
Lai nodrošinātu pilnvērtīgu akustiskās mūzikas skanējumu, koncerts notiks Latvijas Universitātes Lielajā Aulā.

""Deine Lakaien" radītā mūzika neļauj palikt vienaldzīgam," komentē koncerta rīkotāji. "Ikviens, kas kaut reizi ir dzirdējis Aleksandra Veljanova melanholijas pilno baritonu, iepītu Ernsta Horna radītajās skaņu ainavās, to vairs nespēj aizmirst". Grupas mūzikā sadzirdāmas klasiskās, tautas, industriālas, "new wave" un pat rokmūzikas ietekmes, radot ko pilnīgi jaunu un neatkārtojamu.

"Deine Lakaien" (vācu val. 'Tavi sulaiņi') mūzikas projekts tikai aizsākts pirms 20 gadiem. Tajā laikā Ernsts Horns bija studējis klasisko mūziku Hamburgā un Freiburgā un strādāja Minhenē kā diriģents un pianists. Savukārt Aleksandrs Veljanovs Vācijas "dienvidu galvaspilsēta" apguva filmu un teātra mākslu. Drīz vien abi atrada kopīgu valodu, kā arī līdzīga bija to muzikālā gaume, par ko liecina, no vācu avangarda grupas "Einsturzende Neubauten" dziesmas aizgūtais nosaukums.

"Deine Lakaien" līdz šim izdoti 8 studijas albūmi, virkne koncertu ierakstu, video un DVD ierakstu, kā arī singlu CD.

Mūziķi Latvijā ieradīsies jau otro reizi. Pirmo reizi "Deine Lakaien" koncertu sniedza 2005. gadā 1. decembrī Radio NABA 3 gadu jubilejā, kas notika Latviešu biedrības namā un bija apmeklētāju pārpildīts. Savukārt šogad "Deine Lakaien" koncertēs radio "Naba" piecu gadu jubilejas pasākumu cikla ietvaros, kas aizsākās ar "Project Pitchfork" koncertu 2. septembrī un noslēgsies ar fotokonkursu "5x5" un lielkoncertu 1. decembrī.

Šāda veida koncerts notiek tikai vienu reizi, un demonstrē ne tikai mūziķu akadēmiskās un skatuves spējas, bet arī skaņas kvalitātes iespējas.

Koncerta norises vieta: Latvijas Universitāte, Lielais Auls, Raiņa bulv. 19, Rīga. Koncerta norises laiks: 1. novembris, plkst. 20.00.

Biļetes nopērkamas visās biļešu servisa kasēs, kā arī internetā. Biļešu skaits ierobežots.

$bslink="http://shop.piletilevi.ee/cgi-bin/wspd_cgi.sh/WService=plevi/proc/inter_step3.p?lang=LAT&show=7346&key=&liik=koik&intsp=131#plvsiin"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!