Portlenas indie pop grupas "YΔCHT" koncerta īpašie viesi būs igauņu mākslinieks Andress Lū, kā arī pašmāju projekts "-=Universal Human Underground=-" jeb "-=UHU=-", portālu "Delfi" informē koncerta organizatori no "Skaņu meža".

Jau ziņots, ka "YΔCHT" Rīgā uzstāsies 17.oktobrī. Koncerts notiks grupas nupat izdotā albuma "See Mistery Lights" turnejas ietvaros Šis "Skaņu meža" koncertstērijā "Prieka māja" organizētais koncerts būs arī pēdējais viņu Eiropas turnejā. Uzstāšanās notiks jaunatvērtajā koncertzālē Spīķeros, Maskavas ielā 4A.

Igauņu mākslinieks Andress Lo ir viens no pagaidām nedaudzajiem baltiešiem, kas ir piesaistījis sev uzmanību starptautiskajā novatoriskās popmūzikas vidē. Viņa dziesma 'Introvert Dancer' ir iekļauta respektablā mūzikas žurnāla "The Wire" pēdējā kompilācijā. Ar sev piemītošo narcisistisko popmūziķa šarmu, pancisko vokālu un grūvīgajiem ritmiem Lo sevi arī pierādījis kā lielisku skatuves mākslinieku.

Savukārt "-=UHU=-" ir latviešu mūziķis, kas ģenerē jestrus un kosmiskus tehno un elektro ritmus. "-=UHU=-" pirmo vinila singlu 'Constellation Mixes' ir laidusi klajā pazīstamā izdevniecība "International Deejay Gigolo", savukārt jau pirms tam ASV izdevniecība "Transient Force" izdevusi "-=UHU=-" albumu "Ultra Sound Melodies".

"Aicinot 'YΔCHT', mērķis ir piedāvāt ieskatu aktuālākajās indie mūzikas vēsmās. Tādi popmūzikas novatori kā dziesminieks Devendra Banharts, Deivs Longstrets no 'Dirty Projectors', Džeimss Mērfijs no 'LCD Soundsystem' un grupa 'Architecture in Helsinki' ir aicinājuši 'YΔCHT' dibinātāju Džonu Behtoltu strādāt ar viņiem un ir izteikuši šimPortlendas duetam augstāko atzinību. Jūsmīgus vērtējumus 'YΔCHT' veltījuši arī mūzikas mediji. Portāls 'Pitchfork Media' ievietojis 'YΔCHT' pēdējo albumu 'Best New Music' sarakstā. Labas atsauksmes atrodamas arī izdevumos 'Idolator', 'Rolling" Stone' un 'Billboard'," stāsta viens no "Skaņu meža" koncertu rīkotājiem Viestarts Gailītis.

'YΔCHT' izdevēji ir kompānija "DFA Recordings", kuras paspārnē atrodas arī tādi mākslinieki kā "LCD Soundsystem", "Hot Chip", "Black Dice" un citi.

Biļetes uz koncertu iepriekšpārdošanā nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs. Biļešu cena iepriekšpārdošanā 5 lati. Koncerta norises vietā 7 lati. Biļešu skaits zāles nelielās ietilpības dēļ ierobežots. Koncerta sākums 21:00.

$bslink="http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/muzika/cits/?concert=54458"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!