Latvijas mūziķim, "Kremerata Baltica" mākslinieciskajam vadītājam Gidonam Krēmeram, 22. oktobrī Sanktpēterburgas Ermitāžas teātrī pasniedz starptautisko prēmiju "Baltijas Zvaigzne" par izcilu ieguldījumu Baltijas jūras reģiona valstu kultūras sakaru attīstīšanu un stiprināšanu, portālu "Delfi" informē Latvijas Republikas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā.

Svinīgās ceremonijas laikā notika koncerts, kurā Gidons Krēmers piedalījās kopā ar "Kremerata Baltica" mūziķiem - Giedru Dirvanauskaiti un Andreju Puškarjovu.

Par 2009.gada "Baltijas Zvaigznes" laureātiem kļuvuši arī Polijas kinorežisors Kšištofs Zapussi un Krievijas komponists Sergejs Slonimskis.

Pēc nāves nominācijā "Piemiņa" piešķirta vienam no izcilākajiem Krievijas komponistiem Andrejam Petrovam, savukārt iepriekš tā piešķirta arī tādām Eiropas un pasaules kultūrā atzītām personībām kā lietuviešu režisoram Eimuntam Ņekrošus, poļu komponistam Kšištofam Pendereckim, somu režisoram Aki Kaurismeki un Krievijas teātra un kino aktierim Kirilam Lavrovam.

Līdz šim par "Baltijas Zvaigznes" laureātiem no Latvijas ir bijuši diriģents Mariss Jansons, komponists Raimonds Pauls un aktrise Vija Artmane.

Svīnīgajā ceremonijā Gidonu Krēmeru sveica Latvijas ģenerālkonsule Sanktpēterburgā Iveta Sers.

Prēmijas dibinātāji ir Krievijas Kultūras ministrija, Sanktpēterburgas Valdības Kultūras komiteja, Vispasaules pēterburdziešu klubs un fonds "Starptautiskais Baltijas festivālu centrs". Balva "Baltijas Zvaigzne" tiek piešķirta Baltijas jūras reģiona sabiedriskajiem darbiniekiem par ieguldījumiem kultūrā un zinātnē. Komisijā, kas lemj par tās piešķiršanu, iesaistīti gandrīz visu Baltijas jūras valstu pārstāvji. Šis pasākums ir nozīmīgs notikums Sanktpēterburgas kultūras dzīvē un Krievijas, un Baltijas reģiona valstu kultūras sadarbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!