Foto: DELFI
Trešdien, 28.oktobrī, Maskavā tika piešķirtas "Rock Alternative Music Prize" balvas. Ceremonijā uzstājās arī latviešu grupa "Prāta Vētra". Pēc trijām savām krieviski dziedātajām dziesmām, grupa izpildīja arī "The Killers" dziesmu 'Human'.

Kopā ar grupu "Prāta Vētra" uz skatuves nebija Kaspara Rogas, kurš atrodoties Āfrikā.

Ceremonijas 'hedlaineri' bija grupa "Franz Ferdinand", kura saņēma no Artēmija Troicka rokām balvu par ieguldījumu rokenrola atdzimšanā un atsvaidzināšanā. Savukārt paši "Franz Ferdinand" nosauca RAMP galvenās - "Gada grupas" balvas ieguvējus. Tā tika piešķīrta grupai 'Ljapis Trubeckoj'.

Balvu par gada labāko albumu ieguva grupa "Lumen" (Люмен), bet kā labākā hīta autori tika nosaukti "Amatory". "Ljapis Trubeckoj" tika pie balvas arī par labāko video klipu.

"Prāta Vētra" balvas pirmajā kārtā bija pretendējusi uz balvu četrās nominācijās, taču beigās netika nosaukta starp pretendentiem nevienā kategorijā.

Kā ziņots, grupa "Prāta Vētra" 2009. gadā Krievijā izdeva albuma "Tur kaut kam ir jābūt" versiju krievu valodā "Šag". Diskā iekļautas sešas dziesmas krievu valodā un septiņas — angļu valodā. Dziesmu tekstu krievu versiju autors ir dzejnieks Sergejs Timofejevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!