Spīķeru koncertzālē, svētdien 8. novembrī gaidāms amerikāņu grupas "Isis" koncerts, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "SKYR".

Kopš grupas pirmsākumiem Bostonā 1997.gadā tās sastāvs ir vairākkārt mainījies, taču pēc debijas albuma "Celestial" izdošanas 2000.gadā kvintets ir palicis nemainīgs ar Āronu Tērneru (Aaron Turner) priekšgalā. Iespējams, ne bez savu šobrīd tuvāko draugu Džastina Broderika (Justin Broadrick), Maika Patona (Mike Patton), kā arī grupas "Neurosis" atbalsta savulaik, taču albumu "Oceanic" (2002.g.) daudzi grupas cienītāji, mūzikas kritiķi un mūziķi joprojām uzskata par stūrakmeni smagās un ambientās mūzikas simbiozē, pēc kura vispārējā vārdu krājumā iezagās vārds post-metal, kļūstot par vesela žanra apzīmējumu. Šobrīd grupas piekritēju pulkā ir ne tikai jau minētie mūziķi, bet arī tādas apvienības kā "Cult Of Luna", "Pelican", "Russian Circles", kā arī pašmāju "Tesa" min "Isis" kā vienu spilgtākajiem nospiedumiem savā daiļradē.

Šis būs viens no diviem grupas koncertiem Baltijā, un "Isis" kopā ar iesildošajām mūziķu apvienībām "Mamiffer" un "Dalek" Latvijā ieradīsies sava pēdējā studijas albuma "Wavering Radiant" popularizēšanas koncerttūres ietvaros.

Koncerta rīkotāji no grupas pārstāvjiem jau saņēmuši prasību sarakstu, kas izpildāms koncerta dienā. Pārsteidzoši, taču sarakstā nav īpaši izceltas prasības attiecībā uz ģērbtuvju noformējumu un vannas krāsu. Galvenā uzmanība veltīta koncertā izpildāmajai mūzikai un noskaņojumam abpus skatuvei, tāpēc prasību sarakstā nav iekļautas maltītes labākajos restorānos pilsētā, iespēja iegādāties mūzikas ierakstus vai instrumentus (tos mūziķi plāno vest sev līdzi paši) vai citas vēlmes.

Biļetes uz koncertu nopērkamas interneta veikalā www.bezrindas.lv. Biļešu cena ir 13 lati. Biļetes fanu zonā nav pieejamas, turpretī sēdvietas šajā koncertā nav paredzētas, tāpēc biļešu cenu neietekmē attālums līdz skatuvei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!