Latviešu vijolniece un viņas pārstāvētais "Trio Dali" pagājušajā nedēļā saņēma ievērojamā franču mūzikas žurnāla "Classica" prestižo gada balvu "Choc de l'année", par viņu pirmo, Morisa Ravēla mūzikai veltīto ierakstu, portālu "Delfi" informē LNSO pārstāvji.

"Trio Dali" līdz ar dziedātāju - Čečīlijas Bartoli, Renē Flemingas, vijolnieces Izabellas Faustas un diriģenta Klaudio Abado ierakstiem ir iekļauts desmit veiksmīgāko 2009. gada mūzikas albumu sarakstā.

Tikai nedēļu pēc šīs prestižās balvas saņemšanas, piektdien, 11. decembrī Rīgā, Lielajā Ģildē skatītājiem būs lieliska iespēja redzēt un dzirdēt starptautisko slavu guvušo latviešu vijolnieci un pārējo "Trio Dali" - pianisti Amandīni Savarī un čellistu Kristiānu Pjēru Lamarku. Savukārt pie diriģentu pults, pirmo reizi Latvijā stāsies pasaulē pazīstamais diriģents Žerārs Korstens. Programmā Ludviga van Bēthovena Trešā jeb "Heroiskā" simfonija un Koncerts vijolei, čellam un klavierēm ar orķestri.

2006. gadā Vineta Sareika kopā ar pianisti Amandīni Savarī un čellistu Kristianu Pjēru Lamarku izveidoja klavieru Trio Dali, kas jau šobrīd tiek uzskatīts par vienu no ievērojamākajiem savas paaudzes klavieru trio. Neilgā laikā trio ir izcīnījis vairākas prestižas balvas: Pirmo vietu un Zelta medaļu VI Starptautiskajā kamermūzikas konkursā Osakā, Pirmo vietu Starptautiskajā Klavieru trio konkursā Frankfurtē un Otro vietu Starptautiskajā jauno izpildītājmākslinieku konkursā Ņujorkā. Rīgā mums viņus būs iespēja dzirdēt koncertā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, izpildot pasaules mūzikas ģēnija Ludviga van Bēthovena Koncertu vijolei, čellam un klavierēm ar orķestri.

'Varoni gaidot' Delfi afišā

Šajā koncertā Latvijā debitēs ne tikai Vinetas Sareikas kolēģi no Trio Dali, bet arī starptautiski pazīstamais diriģents Žerārs Korstens, kurš Latvijā ieradies pēc LNSO galvenā diriģenta Karela Marka Šišona personiskā ielūguma.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!