Viena no visu laiku populārākajām Norvēģijas grupām "A-ha" savas atvadu tūres "The Ending on a High Note" ietvaros 1.novembrī sniegs koncertu Rīgā, "Arēna Rīga", vēsta "A-ha" mājas lapa.

Paredzams, ka biļetes Latvijā būs pieejamas, sākot no 23. februāra.

Koncerts ir gaidāms arī Viļņā. Tur mūziķi uzstāsies 2. novembrī, un biļetes būs pieejamas sākot no 19. februāra.

"Delfi" jau vēstīja, ka oktobrī "A-ha" nolēma pārtraukt savu darbību pēc gandrīz 30 gadu pastāvēšanas. Toreiz paziņojumā medijiem grupa pavēstīja, ka tās dalībnieki varēs darboties dažādās sfērās - ar filantropiju, politiku vai jebko citu.

Taču jau tad grupa pavēstīja, ka tā sniegs atvadu koncertus, no kuriem pēdējais notiks šogad, 4. decembrī Oslo.

Visu laiku slavenākā norvēģu popgrupa tika dibināta 1982. gadā un savus pirmos vispasaules komerciālos panākumus guva ar hītiem "The Sun Always Shines On TV" un "Take On Me'"no viņu 85. gada debijas albuma "Hunting High and Low". Pēc šī albuma izdošanas "A-ha" tika nominēti "Grammy" balvai kā labākie jaunie mākslinieki. Viņi bija pirmā norvēģu grupa, kas pretendēja uz šo balvu.

Jau 1994. gadā grupa paziņoja par izjukšanu, bet 1998. gadā pēc uzstāšanās Nobela balvas pasniegšanas ceremonijā, atkal uzsāka kopīgu ierakstu un koncertdarbību.

2009. gadā klajā nāca grupas pēdējais albums "Foot Of The Mountain", kas sasniedza piekto vietu Lielbritānijas albumu topā.

Grupa "A-ha" viesojusies Latvijā, Mežaparka Lielajā estrādē 2002. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!