Foto: F64
Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Oslo šogad pārstāvēs Aisha ar dziesmu 'What For? (Only Mr.God Knows Why)'.

Foto galerija

Nacionālās atlases uzvarētājs tika noskaidrots superfinālā, kurā bija iebalsoti Ivo Grīsniņš Grīslis, Dons un Aisha.

Skatītāji un žūrija sarindoja dziesmas sekojošā secībā:

1. Aisha 'What For? (Only Mr.God Knows Why)',
2. Ivo Grīsniņš Grīslis 'Because I Love You',
3. Dons 'My Religion Is Freedom',

Noslēdzoties fināla balsojumam, raidījuma "Sems" specbalvu saņēma grupa "Per", bet Aisha tika pie NRA un Ventspils domes specbalvām.

Nacionālās atlases fināla tiešraide no Ventspils LTV1 ēterā sākās jau 19:30 ar raidījumu "Latvija, turam īkšķus!". Savukārt fināla koncerts LTV1 ēterā sākās 21:15, bet uzvarētājs tika noskaidrots īsi pēc pusnakts.

Latvijas nacionālās atlases uzvarētāja Aisha Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Oslo uzstāsies pirmajā pusfinālā – 25. maijā. Pirmo reizi Aisha Oslo "Telenor" Arēnas skatuvi iemēģinās 16. maijā.

Reizē ar Aišu Eirovīzijas konkursa pirmajā pusfinālā startēs Serbijas, Somijas, Krievijas, Grieķijas, Slovākijas, Bosnijas un Hercegovinas, Islandes, Moldovas, Maltas, Portugāles, Maķedonijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Polijas, Albānijas un Igaunijas pārstāvji.

Savukārt otrajā pusfinālā 27. maijā uzstāsies Šveices, Lietuvas, Gruzijas, Turcijas, Īrijas, Slovēnijas, Zviedrijas, Ukrainas, Nīderlandes, Bulgārijas, Horvātijas, Dānijas, Azerbaidžānas, Kipras, Rumānijas, Izraēlas un Armēnijas pārstāvji.

Tā kā konkursa t.s. Lielais četrinieks (Anglija, Francija, Vācija un Spānija) un arī konkursa organizētāji, kas šoreiz ir Norvēģija, nepiedalās konkursa pusfinālos, bet tikai finālā, organizatori izlozēja arī to, kuras no šīm valstīm translēs pirmo vai otro pusfinālu, kā arī balsos par to pārstāvjiem. Mums interesējošo 1. pusfinālu, kurā piedalīsies Latvijas pārstāvis, translēs un par Latvijas dziesmu varēs balsot Vācija un Spānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!