Foto: DELFI
Latvijas dziedātāja Aisha Eirovīzijas pirmajā pusfinālā ieņēmusi pēdējo vietu, liecina Eirovīzijas oficiālajā mājaslapā publiskotie rezultāti.

Foto galerija

Latvijas pārstāve par savu priekšnesumu saņēmusi 11 punktus, kas ir zemākais punktu skaits pirmajā pusfinālā. Pirms Aishas palikusi Slovākija ar 24 punktiem un Maķedonija ar 27 punktiem.

Tomēr pēc otrā pusfināla Aisha ierindojas trešajā vietā no beigām. Vēl mazāk punktus saņēmuši Slovēnijas (6) un Šveices (2)pārstāvji.

Atgādinām, ka latviešu dziedātāja Aisha Eirovīzijas dziesmu konkursam tika izvirzīta ar Guntara Rača un Jāņa Lūsēna dziesmu 'What For?' un Eirovīzijas pirmajā pusfinālā startēja ar sesto kārtas numuru.

Jau pēc uzstāšanās dziedātāja ārzemju un arī Latvijas medijos saņēma bargu kritiku, gan par satraukumu, gan dziedājumu. Tomēr visskarbāko vērtējumu izpelnījās neveiksmīgi izvēlētais skatuves tērps, ko bija veidojusi māksliniece Tatjana Vlasova.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls norisinājās 29. maijā, un noslēdzās ar Vācijas pārstāves uzvaru, kas nozīmē, ka nākamgad Eirovīzija norisināsies Berlīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!