Ar koncertu dzejnieka Viļa Plūdoņa dzimtajās mājās "Lejeniekos" 15. augustā 14:00, tiks atzīmēts Jāņa Lūsēna dziesmu cikla "Mazu brīdi pirms" CD iznākšana, portālu "Delfi" informē izdevēji apvienība "Ars Nova".

Koncertā piedalīsies pats komponists Jānis Lūsēns, kā arī dziedātāji Kristīne Zadovska un Ingus Pētersons.

Koncerta "Mazu brīdi pirms.." programmā - komponista Jāņa Lūsēna radītas dziesmas, kuru pamatā latviešu dzejnieku Plūdoņa un Kārļa Skalbes mīlas lirika – pret dzimteni, māti, ģimeni, bērnu un Dievu.

Dzejnieks Kārlis Skalbe par Plūdoņa darbiem sacījis : " Plūdoņa dzejā krīt acīs viņas skanīgums. Liekas, ka viņa dzeja vispirms grib runāt uz dzirdi un rādīt, cik pilnskanīga un bagāta ir latviešu valoda. Neviens nav varējis ar maz vārdiem ierosināt tik aizgrābjošas dzirdes gleznas. "

Pirms diviem gadiem, ar programmu "Mazu brīdi pirms.." komponists Lūsēns aizsāka tradīciju, izmantot latviešu dzejnieku dzeju, kā pamatu saviem darbiem. 2009.gadā tapis dziesmu cikls ar Kārļa Skalbes vārdiem "Zelta sirds", savukārt šogad - programma ar dzejnieces Aspazijas dzeju "Tas vārds", kuru kontrtenora Sergeja Jēgera izpildījumā būs iespēja dzirdēt šī gada nogalē.

CD "Mazu brīdi pirms.." ieraksts no 1.augusta pieejams : mūzikas veikalā "Upe", R.Vāgnera ielā 5, Rīgā, J.Rozes grāmatnīcās visā Latvijā un citur.

Biļetes uz prezentācijas koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!