Vācu grupa "Einsturzende Neubauten", kas tiek uzskatīta par vienu no spilgtākajiem industriālās mūzikas pārstāvjiem, par godu savai 30 gadu jubilejai oktobrī dosies koncertturnejā pa Eiropu un Ziemeļameriku.

Turneja sāksies 14.oktobrī ar koncertu Amsterdamā, bet noslēgsies 15.decembrī Ņujorkā. Grupa uzstāsies arī Lielbritānijā, Somijā, Vācijā, Grieķijā, Dānijā, Zviedrijā, Čehijā, Itālijā, Francijā, Beļģijā un Kanādā.

Katrā pilsētā vācu mūziķi uzstāsies divreiz - pirmajā dienā viņi sniegs parastu koncertu, kura laikā iepriecinās savus fanus ar viņu iemīļotākajiem skaņdarbiem. Savukārt otrajā dienā "Einsturzende Neubauten" demonstrēs skatītājiem filmas, fotogrāfijas, lasīs lekcijas un atbildēs uz savu klausītāju jautājumiem.

Grupa "Einsturzende Neubauten" tika nodibināta 1980.gadā Rietumberlīnē. Savas karjeras laikā mūziķi izdevuši 11 studijas albumus, no kuriem pēdējais - "Alles wieder offen" - iznāca 2007.gada oktobrī. Grupas līderis Bliksa Bargelds laikā no 1983. līdz 2003.gadam spēlējis arī Nika Keiva grupā "The Bad Seeds".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!