Ar jauno izpildītāju konkursu "Jaunais Vilnis" Jūrmalā izskanējis jūlija mēnesis. Tikmēr dažādās vietās Latvijā tiek būvētas skatuves kārtējiem rokmūzikas un brīvības svētkiem. Izskatās, ka augusts būs visfestivālīgākais mēnesis, vienā nedēļas nogalē pat veseli četri festivāli. Opera, rokenrols, folkmūzika - atliek vien plānot un izvēlēties.
Foto: Publicitātes foto
"Zapte 2010"
Kad?: 6. un 7. augusts
Kur?: Ropažu estrāde
Cena: 3 lati uz vienu dinu, 5 lati uz abām festivāla dienām
Mājaslapa:
Piedalās: "Triānas parks", "M.art.A", "The Picture", "Motorium", "Linga", kā arī hip-hop mūziķi - SEKKTA, Kurts&Nelegāls un Kreisā krasta hip-hop apvienības dalībnieki – Dairis, Ritvars, Reiks un Pionieris. + jauno grupu konkursa dalībnieki.

Festivāls, kas lielākoties izpaužas kā jauno un mazpazīstamo grupu konkurss, kurā, kā uzsver rīkotāji, jaunie Latvijas mūziķi var prezentēt savus muzikālos projektus un gūt profesionālu novērtējumu savai radošajai darbībai. Līdzās muzikālajiem priekšnesumiem tiek solītas arī dažādas atrakcijas, bufetes un jauka atpūta Lielās Juglas krastā. Dr zināt, ka tiek organizēts arī speciāls festivāla autobuss no Rīgas, ar kuru, uzrādot festivāla biļeti, uz un no Ropažiem var vizināties bez maksas.

"Laba Daba"
Foto: DELFI

Kad?: 6. un 7. augusts
Kur?: Līgatnes novada "Ratniekos"
Cena: 18 lati uz abām festivāla dienām, 10 lati uz vienu dienu
Mājaslapa: www.labadaba.lv
Piedalās: "MackaB", "Innamorati", Maya, "The Ukrainians" (Lielbritānija), "Lapko" (Somija), "Otava Yo" (Krievija), "Maikameikers" (Igaunija), "Das Sonntags Legion", "Satellites LV", "Dzeltenie Pastnieki", Roberts Gobziņš un "Resnie Putni", "Inokentijs Mārpls", "Hospitāļu iela", "Gaujarts", "Zig Zag" un virkne citas pašmāju grupas un dīdžeji.

Sadarbojoties ar radio staciju "Naba" un klubu "NabaKlab" atdzimis pirms četriem gadiem notikušais labdabīgās un saulainās mūzikas festivāls "Laba Daba". Šoreiz arī liels akcents likts uz dažādām aktivitātēm dabas skavās – pārgājieni, izjādes, sadziedāšanās mežā, īss kurss slēpņošanā, mākslinieciska darbošanās ar dabas materiāliem un daudzas citas aktivitātes. Jāuzsver festivāla piemērotība tiem, kas nevēlas vārtīties pa dubļiem rokenrola brīvības gara meklējumos. Viss būšot tīri, tikli un kārtīgi, pat ir iespēja tikt pie komfortabliem apartamentiem atpūtas kompleksā "Ratnieki".

Operas svētki Siguldā
Foto: Publicitātes foto

Kad?: 7. un 8. augusts
Kur?: Siguldas pilsdrupu estrādē
Cena: no 5 līdz 35 latiem
Mājaslapa: www.sigulda.lv
Piedalās: Kristīne Opolais, Juhans Tralla (Vācija, Igaunija), Dināra Rudāne, Krišjānis Norvelis, festivāla koris un festivāla orķestris, Ahmeds Agadī, Žanna Afanasjeva, kā arī Dita Lūriņa, Juris Vizbulis, Mārcis Maņjakovs, Solvita Moss, Ilze Kozlovska un citi.

Opermūzikas krāšņākais vasaras salūts, kas atkal notiek gleznainajā Siguldas pilsdrupu estrādē. Šogad ne tikai krāšņa "Madam Butterfly" izrāde un izcilu operas solistu priekšnesums, bet arī vieglās mūzikas koncerti ar melodijām no populāriem mūzikliem un izrādēm. Mūzikas svētkus svinēs visā pilsētā, un tās apkārtnē. Izstādes, brīvdabas priekšnesumi un metālmākslinieku plenērs, savukārt Turaidas pilī – pils nedēļas kulminācijas pasākumi, atzīmējot vēsturiskās celtnes 800. jubileju.

"Fontaine Festival"

Kad?: 13. un 14. augusts
Kur?: Liepājas pilsēta
Cena: 5 lati
Mājaslapa: www.fontaine.lv
Piedalās: "Phonomik" (Dānija), "Skyforger" , "Louie Fontaine&The Dark Horses", "AC/DC Tribute" (Lietuva), "The Capital Beat" (Somija), "Electric Suicide Club" (Francija), "The Souls" (Somija), "The Briefing", "Nasty Smile", "Tā Tā Tā" un citas pašmāju un ārvalstu grupas.

"16 santīmi par vienu grupu", "neviens nevar pārspēt "Fonatine Festival"" – ar šādiem saukļiem sevi šogad piesaka Liepājas mazais, bet stiprais festivāls. Vai nu jāstāsta kā tas rūdījies? Tas atgriežas ik gadu, jo stiprāks. Atmosfēras un noskaņas bagāts festivāls ar kolorīto saimnieku šerifu Luiju Fontēnu priekšgalā.

"Pīlādzis"

Kad?: 13. un 14. augusts
Kur?: Pīlādžu mototrase Stelpē, Vecumnieku novadā
Cena: Divu dienu biļete no 9 līdz 15 latiem
Mājaslapa: www.piladzis.lv
Piedalās: "Linga", "Pienvedēja Piedzīvojumi", "Double Faced Eels", "Inokentijs Mārpls", "Laime pilnīga", "Fully Out of Control", "Wild", "Pērkons", "ēnas", kā arī citas grupas un "radio 101" dīdžeji.

Šīs vasaras festivāls – debitants. Pirmo reizi, mēģinot iespiesties starp jau zināmu slavu iemantojušajiem vasaras brīvdabas pasākumiem, tas norisināsies plašajā Pīlādžu mototrasē. Jau jo mototrase, tad arī ne tikai rokenrols, bet arī dažādi galvu reibinoši motobraucēju paraugdemonstrējumi, kā arī mehāniķu šovs. Festivāls tiek sludināts kā pasākums visai ģimenei, tāpēc sagaidāmi arī dažādi īpaši pasākumi mazajiem festivāla apmeklētājiem. Neaizmirstiet par festivāla iesildīšanās ballīti klubā "Nabaklab" jau ceturtdien 5. augustā. Gaidīsim pirmās atsauksmes.

"Spožā Nots"
Foto: Publicitātes foto

Kad?: 11. līdz 14. augusts
Kur?: Staicele
Cena: Bezmaksas
Mājaslapa: www.staicele.lv
Piedalās: "Silvesteri Orkesteri", perkusionists Tiago Loei, "City Jazz Youth Band", "City Jazz Big Band" Kārļa Vanaga vadībā, dziedātāja Aisha, Raimonds Macats (harmonika) un meistarklašu dalībnieki un viesi.

Mūzikas profesionāļu nometne – festivāls, kas ik vakaru dāvinās bezmaksas koncertus gan vietējiem Staiceles iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem. Teltī "Stārķa glamūra" Salacas upes krastā notiks džeza kvinteta "Silvesteri Orkesteri" un perkusionista Tiago Loei koncerti un "Jam Session", piedaloties meistarklašu dalībniekiem un viesiem. Savukārt noslēgumā Staiceles kultūras namā notiks koncerts ar dziedātājas Aishas un Raimonda Macata piedalīšanos.

"Summertime"

Kad?: 11. līdz 18. augusts
Kur? Rīgā un Jūrmalā
Cena: no 5 līdz 30 latiem
Mājaslapa: http://www.hbf.lv
Piedalās: Inese Galante, Dang Thai Šons, Irina Dolžēnko, Anatolijs Safiulins, Inna Davidova, Hugh Masekela, Vestards Šimkus, Oana Katalina Kicu un citi

Izsmalcinātas mūzikas festivāls, kas ik gadu pulcē ar vien vairāk cienītājus gan Dzintaru koncertzālē, gan Rīgas koncertos. Pasākuma centrālā persona ir festivāla patronese, izcilais latviešu soprāns Inese Galante, kura ik gadu viesmīlīgi uzņem visdažādākos ārvalstu viesus. Šogad īpašs notikums ir bezmaksas koncerts, kas plānots uz brīvdabas skatuves "Origo Summer Stage" 12. augustā 18:00.

"Pašā Rīgas viducī"

Kad?: 22. augusts
Kur?: Vērmanes dārza estrāde
Cena: Bez maksas
Mājaslapa:
Piedalās: Silvija Silava, Agita Kaužēna, Arnis Miltiņš, Haralds Sīmanis, Uldis Ozols, Āris un Saulceris Ziemeļi, Juris Hiršs, Kaspars Dimiters, Uldis Kākulis, Ziedonis Stutiņš, un citi.

Latvijas bardu, dziesminieku un folkdziedātāju kopā sanākšana, kas pirmo reizi nodēvēta par festivālu. Pasākums notiek Rīgas svētku ietvaros, tāpēc, jādomā, gūs plašu atsaucību. Kā sola organizatori, būs arī konkursi un pārsteigumi, kā arī īpaša programma bērniem.

"Save The Summer"
Foto: stock.xchng

Kad?: 4. septembris
Kur?: "Arēna Rīga"
Cena: no 5 latiem
Mājaslapa: www.savethesummer.lv
Piedalās: Inkfish (SE), Andy Moor (UK), Ferry Corsten(NL), Ignas (LT)&Kaspar Kondrat (LV), Electricano (LV), JD Davis (BE), Alex Gaudino (IT), Zazzy (LV, Elvi Soulsystems (LV), Crazy P (dj set) (UK), Bogdan Taran (LV), Ksenia Kamikaza (LV) un citi pašmāju un ārvalstu dīdžeji.

Vasaru noslēdzošais festivāls, kas vairs nemaz nav vasaras un nemaz nav brīvdabas pasākums. Tik un tā – vēl mēģinot tvert pēdējās vasaras sajūtas, "Arēnā Rīga" pulcēsies iespaidīgs skaits dīdžeju un šo pasākumu mūsu vasaras festivālu apkopojumā ir vērts pieminēt dēļ iemesla, ka šis ir vienīgais tik apjomīgais elektroniskās un deju mūzikas festivāls šovasar. Tātad "Save The Sumer" un baudiet vēl augustu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!