Lielajā Ģildē 14.novembrī, plkst. 18.00 profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" ar solistiem Viesturu Jansonu, Guntaru Ruņģi, Normundu Rutuli un jaunajiem talantiem Andri Kipļuku un Jēkabu Jančevski sniegs koncertu "Jānim Zāberam - 75", portālu "Delfi" informē orķestra pārstāvji.

Koncerta scenārijā atbalsosies izcilā tenora dzīves gājums, kam pakārtota koncerta programma. Koncertu vadīs Latvijā pazīstamais dziedātājs un radio dīdžejs Normunds Rutulis. Pie diriģenta pults - Andris Vecumnieks.

Koncerta pirmajā daļā skanēs latviešu mūzika. Ģ. Ramaņa, E. Īgenbergas, A. Žilinska un R. Ores skaņdarbi par Rīgu, par pirmajām jaunības jūsmām un mīlestību iezīmēs Zābera agrās jaunības laiku Rīgā, mācības J. Mediņa mūzikas skolā un Latvijas Valsts konservatorijā.

Koncerta otrās daļas programmā ietverta itāļu opermūzika un neapolitāņu dziesmas no Jāņa Zābera repertuāra: studijām Itālijā un darba gaitām Latvijas Nacionālajā operā. Skanēs Dž. Pučīni Kavaradosi ārija no "Toskas", P. Maskaņji, Dž. Verdi, R. Leonkavallo mūzika. Koncerta noslēgumā solisti dziedās populāras neapolitāņu dziesmas.

Liriski-dramatiskais tenors Jānis Zābers (11.08.1935.-25.03.1973.) ir bijis Latvijas Nacionālās operas solists. Viņš iestudējis 22 operlomas. 1962. gadā kā aspirants papildinājis zināšanas Romā pie profesora Dž. Favareto. 1963. gadā J. Zābers kļuva par Milānas La Scala teātra praktikantu un Dž. Barras audzēkni. Tautā ļoti populārais un mīlētais dziedātājs sniedzis koncertus arī Latvijas novados, daudz dziedājis latviešu komponistu mūziku - klasiskās solo dziesmas un arī sava laika estrādes dziesmas.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv Biļetes cena no 4 līdz 10 latiem. "Biļešu paradīzes" kasēs, uzrādot apliecību, pieejamas atlaides pensionāriem un studentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!