Foto: LETA
Jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis 2011" uzvarējis ASV pārstāvis Džeidens Filders, bet Latvijas pārstāve LieneCandy ierindojusies astotajā vietā.

Jāpiezīmē, ka jaunais amerikāņu dziedātājs līderpozīcijas saglabāja arī pirmajās divās konkursa kārtās, savācot vislielāko punktu skaitu.

Trešajā kartā amerikāņu dziedātāja sniegumu žūrija novērtēja ar 104 punktiem, bet kopumā viņš saņēmis 341 punktu.

Otrajā vietā pēc punktu skaita ierindojas Ukrainas pārstāve Maša Sobko ar 340 punktiem, bet trešajā Krievijas grupa "Н.А.О.М.И." ar 339 punktiem.

Latvijas parstāve LieneCandy konkursa pēc konkursa noslēdzošās kārtas saņēma 99 punktus, bet kopsummā viņai 328 punkti un astotā vieta. Konkursa trešajā kārtā jaunajiem censoņiem bija jāsagatavo īpaši konkursam radīta dziesma. LieneCandy bija izvēlējusies pašas rakstītu sev raksturīgu deju mūzikas stilā ieturētu dziesmu, kas tapusi dziedātājas vizītes laikā ASV.

Atgādinām, ka iepriekšējās kārtās LieneCandy izpildija Eltona Džona dziesmu "Circle of Life" no animācijas filmas "Karalis Lauva", par ko saņēma īpaši augstu novērtējumu, un Raimonda Paula dziesmu "Ceļš uz gaismu" ("Putj k svetu").

Oficiālā uzvarētāju apbalvošana un dažādu speciālbalvu ieguvēju sumināšana notiks "Jaunā viļņa" noslēguma koncertā svētdien, 31. jūlijā.

Kā ik gadu, "Jaunā viļņa" uzvarētājs saņems naudas balvu 50 000 eiro apmērā, bet otrās un trešās vietas ieguvējs - 30 000 un 20 000 eiro apmērā. Savam favorītam balvu Allas zelta zvaigzne pasniegs festivāla mūza Alla Pugačova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!