Foto: Publicitātes foto
No 12. līdz 14. augustam Jaunpiebalgas ekosaimniecībā "Lielkrūzes" notiks Vislatvijas dziesminieku saiets 2011, "DELFI Kultūra" informēja saieta organizatori.

Galvenie notikumi Vislatvijas dziesminieku saietā šogad būs atklāšanas rituāls 12. augustā pulksten 20, ko papildinās Agra Dzilnas veidotās ugunsskulptūras un divi koncerti 13. augustā: pulksten 15 koncerts bērniem, pulksten 22 saieta noslēguma koncerts. Sestdien Lielkrūzēs darbosies dzejas un muzikālā darbnīca. Tāpat varēs izmēģināt roku dažādu amatu, senāku un jaunāku, darbnīcās, kurās paveikto vakarā varēs atrādīt pārējiem kopīgā izstādē. Šķūnī paredzēta vēsturisku kino kadru demonstrēšana, apkārtnes dabu varēs iepazīt, dodoties pastaigās. Abus vakarus pēc koncerta notiks nakts sadziedāšanās līdz rīta gaismai vai kamēr vien balss neaizlūzt.

Dziesminieku saietā šogad piedalīsies Arnis Miltiņš, Ieva Akuratere, Amanda Aizpuriete, Jānis Elsbergs, Haralds Sīmanis, Valdis Atāls, Agita Draguna, Kaspars Dimiters, Austra Pumpure un Austrasbērni, Raimonda Vazdika, Uldis Kākulis, Maija Kalniņa, Elīna Līce-Štrausa un daudzi citi Latvijā plaši pazīstami dziesminieki un dzejnieki, kā arī jaunie talanti.

Gads ir paskrējis nemanot, un Vislatvijas dziesminieku saieta rīkotāji tur doto vārdu - augustā visus, kas vēlas izdziedāt dvēseles priekus un sāpes, vēlas dzirdēt, kā savu pār malām plūstošo dvēseli izteic dziesminieki, aicināt atkal kopā Lielkrūzēs. Kas satrauc trauksmainā 21. gadsimta dziesminiekus, kā viņu jutīgā dvēsele jūt un izteic šo laiku. Vai ar smeldzīgiem un tiešiem vārdiem atkal gribas visus sapurināt cīņai, varbūt laiks ir mainījis dziesminiekus, un viņi šobrīd ir vairāk dziļdomīgi vērotāji, kuru balādes uzrunā kā savulaik vecajo viedie un teiksmaini redzējumi, vēsta pasākuma organizatori.  

"Atjaunotais Dziesminieku saiets pierādīja, ka Latvija ir bagāta zeme. Bagāta ar sirds siltumu, garīgumu, dvēseles spēku. Mēs sapulcējāmies "Lielkrūzēs" un piedzima pārliecība - ikviens no mums var visu un kopā mēs esam milzīgs spēks. Mēs esam sev, savējiem, savai zemei. Mums jānāk kopā atkal un atkal, lai modinātu savu Latviju un tās ļaudis. Lai mostos paši un dzīvotu tā, kā gribam mēs paši...," par pasākumu stāsta saieta režisors Imants Kulinskis.

Šogad Vislatvijas dziesminieku saiets notiks vienlaikus ar Jaunpiebalgas novada svētkiem "Izvēlies Piebalgu". Svētki kā allaž ietver amatnieku izstādi - gadatirgu ar plašu kultūras programmu, kuras noslēgumā Jaunpiebalgas estrādē koncertēs grupa "Pērkons", bet ballē muzicēs grupa "Zelta (Dzelzs) vilks". No Dziesminieku saieta norises vietas uz gadatirgu kursēs autobusi.

Biļetes uz Vislatvijas dziesminieku saietu 2011 var iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!