Kanādas Raidorganizāciju standartu padome (Canadian Broadcast Standards Council (CBSC)) ir atzinusi par aizvainojošu grupas "Dire Straits" vienu no slavenākajām dziesmām 'Money for Nothing' un aizliegusi raidstacijām tās turpmāk atskaņot oriģinālierakstā, informē ārvalstu mediji.

Padomē ar sūdzību vērsies kāds seksuālo minoritāšu kustības LGBT pārstāvis, kurš norādījis, ka šī dziesma uzskatāma par aizvainojošu, jo satur vārdu "faggot" - minoritāšu pārstāvju aizvainojošu apzīmējumu mūsdienu necenzētajā leksikā.

Dziesmas trešajā pantā ir teksts: "The little faggot with the earring and the make-up / Yeah, buddy, that's his own hair / That little faggot's got his own jet airplane / That little faggot, he's a millionaire".

Neraugoties uz to, ka dziesma, kopš tās laišanas klajā 1984. gadā, oriģinālformātā ir atskaņota tūkstošiem reižu, kā arī saņēmusi tādus apbalvojumus, kā 1986. gada "Grammy", 1986. gada AMA (American Music Awards) par gada ierakstu un deviņus apbalvojumus 1986. gada MTV video mūzikas balvu pasniegšanā, padome ir atzinusi dziesmu par aizvainojošu un raidstacijai CHOZ-FM piespriedusi to divas reizes paziņot ētera laikā.

Pilnu sprieduma tekstu CBSC spriedumu lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!