Foto: LETA

Losandželosā 13.februārī notiks ikgadējā prestižās "Grammy" balvas pasniegšanas ceremonija. Šogad balvai nominēts arī slavenais latviešu izcelsmes diriģents Mariss Jansons, par darbu kopā ar Amsterdamas "Concertgebouw" orķestrī.

Nominācijā Labākais klasiskās mūzikas albums Jansons izvirzīts par ierakstu "Bruckner - Symphonies Nos. 3 & 4". Par šī paša skaņdarba izpildīšanu kopā ar Amsterdamas "Royal Concertgebouw Orchestra" diriģents kopā ar orķestri izvirzīts arī kategorijā Labākā orķestra koncertuzstāšanās.

Mariss Jansons ir Amsterdamas "Royal Concertgebouw Orchestra" mākslinieciskais vadītājs kopš 2004. gada.

Popmūzikas kategorijās visvairāk nomināciju saņēmis amerikāņu reperis Eminems, kurš "Zelta gramofonam" nominēts desmit kategorijās, tostarp par labāko albumu un labāko dziesmu.

Septiņas nominācijas saņēmis Havaju salās dzimušais dziedātājs Bruno Marss, kas cīnīsies arī par labākā popmūzikas dziedātāja titulu.

Reperis Jay-Z, kantri mūzikas trio "Lady Antebellum" un popmūzikas zvaigzne Lady Gaga nominēti sešās kategorijās.

Par gada labākā albuma balvu kā ierasts cīnīsies pieci izpildītāji - Lady Gaga" ar savu albumu "The Fame Monster", Eminems ar "Recovery", kanādiešu rokgrupa "Arcade Fire" ar savu ierakstu "The Suburbs", grupa "Lady Antebellum" ar albumu "Need You Now" un Ketija Perija ar "Teenage Dream".

Šogad balvu par mūža ieguldījumu mūzikas industrijā saņems dziedātāja un aktrise, par kantrī-mūzikas karalieni dēvētā, Dollija Pārtone, kura savas karjeras laikā kopš 1967. gada saņēmusi septiņas "Grammy" balvas un nominēta bijusi 45 reizes.

Viss "Grammy" nominantu saraksts atrodams šeit.

Jau ziņots, ka līdzās nominantiem ceremonijā uzstāsies arī rokenrola grandi Miks Džegers un Bobs Dilans.

Šogad "Grammy" ceremonija notiks jau 53.reizi. Uzvarētājus nosaka ASV Ierakstu akadēmija 16 000 biedru sastāvā, kas galvenokārt vērtē mākslinieciskos, nevis komerciālos panākumus. Ceremonija ASV tiks translēta televīzijas kanālā CBS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!