Foto: F64
Naktī uz ceturtdienu Latvijas Infektoloģijas centrā miris grupas "Tumsa" līderis, komponists dziedātājs, aktieris un dzejnieks Mārtiņš Freimanis (1977).

Foto galerija

Kā iepriekš portālam "Delfi" apstiprināja Freimaņa tuvāko uzstāšanos rīkotāji, mūziķis tika ievietots slimnīcā ar smagām pēcgripas komplikācijām.

7. februārī Mārtiņš Freimanis būtu svinējis savu 34. dzimšanas dienu. 1995. gadā pabeidzis Aizputes vidusskolu, Mārtiņš Freimanis iestājās Liepājas Pedagoģiskā augstskolā, taču to nepabeidza uzsākot darba gaitas kā angļu valodas skolotājs.

Viens no populārākajiem latviešu popmūzikas māksliniekiem savu mūziķa karjeru sāka deviņdesmito gadu sākumā, kad 17 gadu vecumā kļuva par grupas "Tumsa" solistu, stājoties tās bijušā vokālista Fēliksa Ķiģeļa vietā. Kopumā "Tumsa" izdevusi sešus albumus.

Pēdējo desmit gadu laikā Fremanis daudz komponējis mūziku un rakstījis tekstus arī citiem izpildītājiem.

2003. gadā Mārtiņš Freimanis kopā ar Lauri Reiniku un Yanu Kay izveidoja grupu "F.L.Y.", kas ar dziesmu 'Hello From Mars' uzvarēja Latvijas Eirovīzijas nacionālajā atlasē. 2005. gadā Eirovīzijā ar Mārtiņa Freimaņa dziesmu 'The War Is Not Over' piedalījās grupas "Putnu Balle" dalībnieki Valters & Kaža, kas konkursā ieguva piekto vietu. Freimanis regulāri rakstījis Eirovīzijas dziesmas arī citiem Latvijas mūziķiem.

Mārtiņš Freimanis izdevis arī vienu dzejoļu krājumu - "Zālīte truša dvēselei", kas nāca klajā 2004. gadā. Kā aktieris Freimanis piedalījies Liepājas teātra izrādē "Kaupēn, mans mīļais", kur spēlēja titullomu. 2011. gadā pirmizrādi piedzīvoja dokumentālā filmā par slaveno latviešu laupītāju, kurā dalību ņēmis arī Mārtiņš Freimanis. Uz kinoekrāniem Freimanis debitēja 2005. gadā Arvīda Krieva kinofilmā "Man patīk, ka meitene skumst", tāpat viņš piedalījies vēl neiznākušajā režisora Krieva filmā "Dancis pa trim" Kopš 2007. gada Mārtiņš Freimanis piedalījās arī seriāla "Neprāta cena", vēlāk "Ugunsgrēks" uzņemšanā.

Kā portālam "Delfi" pavēstīja Latvijas 1. Rokkafejnīcas pārstāvji, ceturtdien ap 12:00 Mārtiņa Freimaņa dzimtajā Liepājā, Slavas alejā pie mūziķa plaukstu nospiedumiem tiks iedegtas svecītes un izveidota piemiņas vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!