Foto: AFP/Scanpix
Skandalozā britu dziedātāja Eimija Vainhausa atrasta mirusi savā mājā Kemendā, Londonas ziemeļos, sestdien ar atsauci uz policiju informē aģentūra "France Presse".

27 gadus vecās dziedātājas nāves iemeslu policija vēl noskaidro. Tomēr, kā norāda ārvalstu mediji, dziedātāja visas savas karjeras laikā neveiksmīgi cīnījās ar narkotiku un alkohola atkarību.

Pēdējās ziņas par dziedātāju publiskajā telpā izskanēja saistībā ar viņas šā gada vasarā plānotās Eiropas turnejas atcelšanu. Turneja sākās ar uzstāšanos Serbijā, kur Vainhausa izgāja uz skatuves smagā alkohola reibumā. Pēc tam dziedātājas menedžeri nolēma atcelt divas nākamās uzstāšanās, bet vēlāk – arī visu turneju.


Šā gada maijā Vainhausa nonāca Londonas rehabilitācijas klīnikā "Priory Clinic". Izdevums "People", atsaucoties uz avotiem mūziķes aprindās, vēstīja, ka Vainhausu klīnikā licis ievietot viņas tēvs, kurš uzskatījis, ka meita pārāk daudz lieto alkoholu.

Šī nebija pirmā reize, kad Vainhausa mēģina ārstēties no alkohola un narkotiku atkarības. Tāpat dziedātāja ārstējusi plaušu slimību.

Vainhausu uzskata par pēdējo gadu izcilāko souldziedātāju. 2003.gadā iznāca viņas debijas albums "Frank", kurš tika izplatīts 3,5 miljonu eksemplāru tirāžā. Taču popularitāti Vainhausai atnesa albums "Black to Black", kas nāca klajā 2006.gadā un tika pārdots 11 miljonu tirāžā. Šī albuma skaņdarbs "Rehab" saņēma piecas "Grammy" balvas.

Pēc šī ieraksta Vainhausa gandrīz divus gadus apturēja savu karjeru. 2010.gadā viņa atsāka koncertēt un strādāt pie jauna albuma, kura ierakstu tomēr tā arī neuzsāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!