Foto: Reuters/Scanpix
Ceturtdien, 12. maijā noslēdzies Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls un noskaidroti atlikušie 10 finālisti. Viņu vidū nav Latvijas pārstāvju - dueta "Musiqq" puišu.

Finālā par uzvaru Eirovīzijas dziesmu konkursā cīnīsies Igaunijas, Rumānijas, Moldovas, Īrijas, Bosnijas un Hercogovinas, Dānijas, Austrijas, Ukrainas, Slovēnijas un Zviedrijas pārstāvji.

Latvijas pārstāvji duets "Musiqq" Eirovīzijas dziesmu sacensības otrajā pusfinālā uzstājās ar 17. kārtas numuru. Abi puiši bija pašpārliecināti un drosmīgi, parādot Eiropas auditorijai sevi no labākās puses. "Musiqq" izvēlējās nemainīt priekšnesumu un skatuves kostīmus un piedāvāt Eiropas auditorijai tādu pat uzstāšanos kā Latvijas finālā Ventspilī.

Jau ziņots, ka no pirmā pusfināla finālam kvalificējušies Serbijas, Lietuvas, Grieķijas, Azerbaidžānas, Gruzijas, Šveices, Ungārijas, Somijas, Krievijas un Īslandes pārstāvji. Tradicionāli finālā bez piedalīšanās pusfinālos finālā automātiski startēs Vācija, Francija, Lielbritānija, Spānija, un pēc ilgāka pārtraukuma Eirovīzijā arī Itālija.

TV programma

Eirovīzijas fināls notiks sestdien 14. maijā. Tiešraidi nodrošinās Latvijas Televīzija.

Foto: Eirovīzijas 2. pusfināls

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!