Foto: LETA
Trešdien, 27. jūlijā noslēgusies starptautiskā jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" pirmā diena, kad konkursantiem pirmo reizi vajadzēja stāties žūrijas priekšā, izpildot pasaules popmūzikas hītus. Latvijas pārstāve LieneCandy pēc pirmās konkursa dienas kopvērtējumā ieņem trešo vietu.

Pēc uzstāšanās žūrija Latvijas pārstāves uzstāšanos novērtēja atzinīgi, kopumā piešķirot 118 punktus. Tiesa gan, trešajā vietā ar tādu pašu punktu skaitu ierindojas arī Togo pārstāve Dženna Hofa. Pirmajā vietā – ASV pārstāvis Džeidens Filders – 120 punkti, bet otrajā Maša Sobko no Ukrainas ar 119 punktiem.

Jau ziņots, ka pašmāju dziedātāja izpildīja Eltona Džona dziesmu "Circle of Life" no animācijas filmas "Karalis Lauva".

Pagaidām visvājākais rezultāts ir Uzbekistānas duetam "Twins" un lietuvietim Donijam Montellam, kas ar 99 punktiem dala 15. un 16. vietu.

Konkursa pirmajā daļā uzstājās tādi Krievijas popmūzikas mākslinieki kā Alsu, "Serebro", Segejs Lazarevs, Dominiks Džokers, Ani Loraka, Valērijs Meladze, "Bērnu Jaunā viļņa 2009" uzvarētāja Anastasija Petriga un citi.

Ceturtdien, 28. jūlijā konkurss turpināsies un jaunajiem dziedātājiem vajadzēs izpildīt kādu savas valsts hītu. Koncerta apmeklētājus izklaidēs arī žūrijas komisijas locekļu uzstāšanās – uz Dzinatu koncertzāles skatuves kāps gan Raimonds Pauls, gan Laima Vaikule un citi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!