Portāls "Delfi" piedāvā noklausīties iepriekš neierakstītu populārā Atmodas laika dziesminieka Eduarda Rozenštrauha dziesmu 'Atstātā ostas meitene', ko mantojumā saglabājusi un nu ierakstījusi dziedātāja Indra Lintiņa.

Indra Lintiņa 'Atstātā ostas meitene'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/Lintina_OstasMeitene.mp3';include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc";?>

No iepriekš nepublicētājām dziesmām kā pirmā izvēlēta balāde ar dzejnieces Austras Skujiņas tekstu - 'Atstātā ostas meitene'. Dziesmu aranžējusi pianiste Sandra Lūķe, kura vairāk pazīstama kā tautas deju speciāliste un aranžētāja. Studijas darbs veiks komponista Valda Zilvera vadībā. Savukārt otro balsi iedziedājusi Lintiņas meita Līga Jenča. Kā uzsver pati dziedātāja – viņas meita nav vis profesionāla mūziķe, bet ir ceļā uz starptautiskā biznesa bakalaura studijas diploma ieguvi. Viņa šajā stāstā - simboliska nozīmi.

"Pēc 15 gadu klusēšanas ar milzīgu cieņu un pietāti esmu atvērusi Eduarda Rozenštrauha 1994.g.mantoto nošu mapīti ar vēl nekad nedzirdētām un neatskaņotām dziesmām, tā izrādot cieņu latviešu tautas Atmodas laika dziesminiekam. Jau 1995.gadā tika izdots audio albums "Vai atceries", kurā pirmo reizi izskanēja tādi tautā iemīļoti hīti kā 'Jasmīn baltais','Vai atceries', 'Tiem kas nepārnāca', 'Latviešiem ārzemēs' un jau folklozizētās 'Vaidava', 'Kam tu zviedzi, kumeliņ', 'Virši zili, virši sārti'. Ir izaugusi jauna paaudze, un uzskatu par savu pienākumu nodot dziesminieka atstāto latvisko mantojumu gan tiem, kuri komponistu nezin, gan tiem, kuri vecākiem pie rokas sadevušies Atmodas laikā apmeklēja mūsu koncertus, gan tiem, kuri nevar latviešu mūzikas kultūru iedomāties bez Rozenštrauha latviskajām dziesmām," pauž Indra Lintiņa.

"Šajā sarkanbaltisarkanajā mēnesī, ierakstot leģendārā komponista dziesmu, vēlējos atgādināt, ka Atmoda Latvijā aizsākās ar 'Zilā lakatiņa' legalizēšanu un komponista Eduarda Rozenštrauha atdzimšanu," uzsver dziedātāja.

Jāpiezīmē, ka dziedātāja Indra Lintiņa šī gada vasarā uz skatuves atgriezās pēc vairāku gadu pārtraukuma. Šobrīd viņa strādā pie mazāk zināmajām un aizmirstājām Eduarda Rozenštrauha dziesmām, no kurām nākamo plānots publiskot vēl šogad decembrī. Savukārt nākamā gada pavasarī dziedātāja gatavojas izdot albumu CD formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!