Foto: LETA
Rīgas Stradiņa universitātes Aulā 2011. gada 6. janvārī – Zvaigznes dienā, viesojoties Rīgā, koncertu sniegs starptautisko koncertu laureāts, flautas virtuozs, Pētera Čaikovska Lielā simfoniskā orķestra mākslinieks Nikolajs Popovs, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

"Zvaigznes diena ir diena, kad mēs atvadāmies no Ziemassvētkiem, vēl pēdējoreiz iededzot svecītes, kas ir mūžīgās dzīvības un gaismas simbols. Mums ir fantastiska iespēja šajā dienā saņemt brīnišķīgu dāvanu – virtuozā mākslinieka Nikolaja Popova koncertu," informē koncerta organizatore Anita Šiklova. "Es pat teiktu, ka tas ir Ziemassvētku brīnums," viņa piebilst, komentējot to, ka tik īsā laikā izdevies noorganizēt koncertu.

Nikolajs Popovs ir pabeidzis Sanktpēterburgas konservatoriju, stažējies pie leģendārā šveiciešu flautista Orēla Nikolē, beidzis aspirantūru "Hochschule für Musik und Theater München". Mākslinieks ir ieguvis godalgas starptautiskos konkursos visā pasaulē, vairakkārt ir koncertējis kopā ar kamerorķestri "Maskavas Virtuozi", ar Sanktpēterburgas filharmonijas orķestri, M.Gļinkas kapelu, "Terem - kvartetu" u.c.. Nikolajs Popovs dzīvo Maskavā un ir Pētera Čaikovska Lielā simfoniskā orķestra mākslinieks. Viņš ir uzstājies arī Latvijā – pagājušā gada augustā, kad piedalījās Salacgrīvas Klasiskās mūzikas festivālā.

Flautista Nikolaja Popova uzstāšanos uz klavierēm pavadīs Denisa Macujeva fonda rīkotajā starptautiskajā konkursā "Jaunie vārdi" labākas koncertmeistares titulu ieguvusī pianiste Līga Kārkliņa. Līga mācījusies E.Dārziņa Mūzikas vidusskolā, un joprojām turpina izglītību Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Ir vairāku starptautisku jauno izpildītāju konkursu laureāte. Kopš 1996. gada koncertē dažādu kameransambļu sastāvā un kā koncertmeistare. Līga Kārkliņa ir Rīgas Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas, Mārupes novada meiteņu kora "Resono" un Rīgas domes Kultūras departamenta jauniešu kora "Norise" koncertmeistare.

Ieeja pret ziedojumiem. Visi koncerta ienākumi tiks ziedoti Reto slimību biedrības "Caladrius" atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!