Rīgā 7. aprīlī ar koncertu viesosies leģendārās Ņujorkas post-punk grupas "Swans" ilggadējā dalībniece, komponiste un māksliniece Džarbo ar "The Living Jarboe", portālu "Delfi" informē organizatori.

Koncerts notiks jaunajā klubā "NabaKlab", kas durvis vērs 1. aprīlī. Kluba oficiālie atklāšanas pasākumi plašākai publikai notiks 2. un 3. aprīlī ar vairāku pašmāju grupu un radio "Naba" DJ piedalīšanos. Jaunais klubs atradīsies Rīgas centrā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12. Klubs "Nabaklab" tapis bufetes "Gauja" un Universitātes radio "Naba" sadarbības rezultātā.

Dziedātāja Džarbo grupai "Swans" pievienojās dažus gadus pēc grupas dibināšanas 1986. gadā, un palika tās sastāvā līdz pat "Swans" izjukšanai 1998. gadā. Džarbo joprojām tiek uzskatīta par vienu no "Swans" līderiem.

Dziedātājas solo karjera sākās vēl esot grupas "Swans" sastāvā un viņas pirmais albums "Thirteen Masks" iznāca 1991. gadā. Kopš tā laika Džarbo izdevusi vairāk kā 13 albumus, sadarbojusies ar tādiem mūziķiem kā "Neurosis", "A Perfect circle", Skin un daudziem citiem, kā arī devusies neskaitāmās koncerttūrēs. Rīgā "The Living Jarboe" uzstājās 2004. gadā.

Pirms "The Living Jarboe" uz skatuves kāps psychedelic black metal grupa "Nachtmystium" no ASV. Šajā turenjā kopā ar Jarboe uz skatuves kāps mūziķi no grupām "Inswarm", "Cobalt", "Batillus" un "Hull".

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs un www.bezrindas.lv

$bslink="http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/muzika/roks_un_pops/?concert=63487"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!