Foto: Publicitātes foto
5.augustā, Rīgā ar pirmo un vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstāsies melodramatiskās trokšņu popmūzikas mākslinieki "Xiu Xiu", portālu "Delfi" informē koncerta organizatori.

"Xiu Xiu" ir mūziķa Džeimija Stjuarta (Jamie Stewart) veidots projekts, kura pamatsastāvs gadu laikā ir palicis nemainīgs, tāpat arī uzticība, iespējams, neērtākajam mūzikas stilam, kas visiem klausītājiem nav pieņemams.

Jau kopš grupas pirmā "Xiu Xiu" albuma "Knife Play", mēģinājumi šo mūziku ievietot kādas mūzikas žanru rāmjos - ir izgāzušies. "Xiu Xiu" daiļradi spilgti raksturo kādā intervijā izskanējusi alegorija: "Iedomājieties pa piektā stāva logu izmestu popdziesmu, kura izšķīst pret asfaltu un jūs tajā noraugāties. "Xiu Xiu" mūzika ir tas, ko pēc tam iespējams saslaucīt."

Kritiķi ir augstu novērtējuši grupas līdz šim izdotos albumus, bet jau nākošā gada sākumā gaidāms jauns, pēdējā superintravertā albuma "Dear God, I Hate Myself" sekotājs, kas tiks ierakstīts citā grupas mūziķu sastāvā.

"Ir cilvēki, kuriem sekss un seksualitāte ir vadmotīvi, patiešām spēcīgas personīgo pārdzīvojumu sastāvdaļas, kas dziļi sakņojas viņu identitātē, politikā, kas skar viņus individuāli un grupās. Ņemot vērā, ka grupa iemieso visu minēto, nepiekrītu, ka mēs tiekam asociēti vien ar neķītru, dīvainu un sačakarētu seksu. Neķītrs, dīvains un sačakarēts sekss un ar to saistītā politika ir neatņemamas dzīves sastāvdaļas," kādā intervijā izpaudies Džeimijs Stjuarts, pirms tam atzīstot, ka "Xiu Xiu" pilnīgi noteikti ir dziļi personīga atzīšanās.

Sīkāka informācija par koncerta norises vietu un biļešu tirdzniecību sekos drīzumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!