Šonedēļ, no 9. līdz 11.septembrim risināsies ikgadējais nepieradinātās mūzikas festivāls "Skaņu mežs", kas dažādos koncertos piedāvās vairākas neatkarīgās mūzikas zvaigznes, portālu "Delfi" informē viens no festivāla rīkotājiem Viestards Gailītis.

Koncerts bijušā Preses nama foajē, Balasta dambī 3, 9.septembrī būs veltīts elektroakustiskajai un eksperimentālajai mūzikai. Pasākumā uzstāsies "Sudden Infant" - performances un mūzikas ikona Džoks Lancs (Joke Lanz), kas iedvesmojis tādus radošos prātus kā "Aphex Twin", britu mākslinieci Sāru Lūkasu un "Napalm Death" vokālistu Lī Dorianu.

Otrs koncerts Preses namā notiks 10.septembrī un tas veltīts ritmiskajai un elektroniskajai mūzikai. Pasākumā piedalīsies audiovizuālās izdevniecības "Raster-Noton" pārstāvji "Byetone", Aoki Takamasu, Griša Lihtenbergers, kā arī retrofutūrists Etjēns Žomē un latviešu hiphopa mākslinieki "Monkey Musician" un "Bulimic Orgy&Mile".

Savukārt 11.septembrī festivāls pārcelsies uz otru pilsētas galu, kādreizējo mopēdu rūpnīcu "Sarkanā Zvaigzne", kur kluba "Melnā Piektdiena" telpās būs baudāmi tādi skatuves mūzikas un roka jaunumi kā ASV grupas "Emeralds", "Oneohtrix Point Never", "Liturgy" un skatuviski vienreizējais un burtiski vizuļojošais britu eksperimentālais orķestris "Chrome Hoof", apvienojot disko, džezu un doom metālu.

Ņemot vērā šīgada muzikālo ievirzi – pagātnes mūzikas stilus laikmetīgā interpretācijā un reiz tautsaimnieciski rosīgās, bet tagad vientulīgās festivāla norises vietas, festivāla sauklis ir "Aizgājusī godība". Kā vienā, tā otrā gadījumā caur mūziku tiks izcelts vietas raksturs – eleganti brutālais Preses nama padomju modernisms, un "Sarkanās Zvaigznes" tuksnešainais postindustriālisms.

Trīs dienu abonents, kas nopērkams iepriekšpārdošanā, maksā 10 latus. Savukārt vienas dienas biļetes iepriekšpārdošanā maksā 4 lati 9.septembrim (5 lati pie ieejas), 6 lati - 10.septembrim (8 lati pie ieejas) un 6 lati – 11.septembrim (8 lati pie ieejas). Biļetes ir nopērkamas "Biļešu Servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!