Latvijas folkmetāla grupa "Skyforger" parakstījusi līgumu ar smagās mūzikas ierakstu kompāniju "Metal Blade Records", liecina grupas mājas lapā pieejamā informācija.

"Skyforger" sadarbībā ar "Metal Blade Records" izdos savu jaunu albumu "Kurbads", kas no 26.aprīļa būs pieejams Eiropā, bet no 11.maija - arī Ziemeļamerikā.

Šobrīd "Skyforger" ir aizņemta pie ieraksta miksēšanas procesa, kas notiek tepat Rīgā. Grupa drīzumā plāno publiskot pirmo kompozīciju no topošā ieraksta.

"Metal Blade" galvenā mītne atrodas Kalifornijā (ASV), bet ofisi - Kanādā, Vācijā, Japānā un Lielbritānijā.

Šo firmu 1982. gadā nodibināja students Braiens Slagels, kurš jau 70. gadu beigās fanoja par Amerikā maz zināmajām Eiropas "New Wave Of British Heavy Metal" grupām. Tajā laikā šāds mūzikas stils nevienu esošo ierakstu kompāniju neinteresēja, tāpēc viņš nolēma atbalstīt Losandželosas jaunās grupas, izveidojot pats savu izlasi. Jau pirmajā izdotajā kompilācijas ierakstā ar nosaukumu "Metal Massacre I" bija iekļauta tolaik nevienam nezināmā grupa ar nosaukumu "Metallica"…

Panākumi iedvesmoja un vēlāk Braiens izdeva pirmos "Slayer", "Mercyful Fate", GWAR, "Armored Saint" ierakstus, kas padarīja "Metal Blade" zīmolu slavenu visā pasaulē.

Arī pēc 28 darba gadiem "Metal Blade" joprojām ir vieni no līderiem savā jomā, izdodot daudzu pazīstamu smagā metāla grupu ierakstus, piemēram, "Amon Amarth", "Cannibal Corpse", "Bolt Thrower", "Behemoth", "King Diamond", "Six Feet Under" u.c., kā arī veidojot desmitiem jauno heavy metal censoņu daudzsološās karjeras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!