Spīķeru Koncertzālē, 19.martā, atzīmējot divu jaunu albumu iznākšanu, uzstāsies "Planningtorock" jeb Džanīne Rostrona (Janine Rostron), portālu "Delfi" informē organizatori no "Skaņu meža".

"Planningtorock" ir viena no šībrīža oriģinālākajām jaunajām mūziķēm ar eksplozīvām performancēm-popoperām, kurās video projekcijas saspēlējas ar oriģināli tērpto, uz skatuves viegli aizsmakušā balsī dziedošo un dejojošo mākslinieci.

Savā mūzikā klasiski skolotā vijolniece brīvi jauc glamroku, hiphopu, klasisko mūziku un elektroniku. "Planningtorock" ekscentriskos radošos instinktus 2006.gadā pamanīja pazīstamā electroclash izdevniecība "Chicks on Speed Records", kas izdeva viņas augsti vērtēto debijas albumu "Having It All".

Mēģinot raksturot minētā albuma eklektisko skanējumu un estētiku, žurnāls "Tank" rakstīja, - "Fascinējošs autsaidera šovs - daļēji Džārviss Kokers, daļēji Vendija Karlosa. (..) 'Having it All' ir vitāla Bovija, Bolana un Džoplinas sintēze."

2006.gada pavasarī, pēc minētā albuma iznākšanas, "Planningtorock" viesojās "Skaņu meža" festivālā. Kopš tā laika "Planningtorock" atpazīstamība ir augusi un viņa ir pavadījusi lielu daļu laika, strādājot ar tādiem mūziķiem kā "LCD Soundsystem", "Hot Chip", "Peaches" un "The Knife". Kā vizuālā māksliniece, "Planningtorock" ir izstādījusies tādās galerijās kā MAMA (Roterdama) un Tate Modern (Londona).

Šī ziema ir bijusi "Planningtorock" 'ražas laiks' - divos drīz gaidāmos albumos materializējies viņas solodarbs un sadarbība ar duetu "The Knife".

Šopavasar mūziķes jaunais albums "Planet 9" gaidāms izdevniecībā "DFA Records", ko vada Džeimss Mērfijs, kas pazīstams ar jau pieminēto projektu "LCD Soundsystem". Uzstāšanās Rīgā apsteidz "Planningtorock" pavasarī paredzēto Eiropas turneju drīz gaidāmā albuma izdošanas sakarā un būs viens no pirmajiem koncertiem, kurā varēs dzirdēt viņas jauno repertuāru.

Savukārt 1.martā iznāk albums "Tomorrow, in a Year", tādējādi materializējas "Planningtorock" divu gadu ilgā sadarbība ar duetu "The Knife", kopīgi veidojot elektro-operu par Čārlzu Darvinu.

"19.martā Rīgā no 'Planningtorock' var gaidīt koncertizrādi kariķēta futūrisma garā, kurā romantika maisīta ar satīru un ekshibicionistisku jutekliskumu," par gaidāmo koncertu raksta žurnālists un vien no "Skaņu meža" organizatoriem Viestarts Gailītis.

Koncerta īpašās viešņas ar muzikālu priekšnesumu būs mākslinieces Liene un Maija Kurševas.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs. Biļešu cena 8 lati, koncertā pie ieejas 10 lati. "Planningtorock" koncerts "Delfi" afišā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!