2000. gada 7.oktobrī Modes Dizaina Centrs "Komtese" sadarbībā ar "Casablanca Entertainment" un "Dubas 2000" rīko piekto Latvijas un Baltijas valstu festivālu "MODE. MĀKSLA. MŪZIKA." (M.M.M.). Projekts apvieno trīs aktuālas nozares - modes dizainu, vizuālās mākslas formas un mūziku.
Festivāla starptautiskais statuss garantē daudzpusīgu pieredzi visās trijās jomās un, modes dizaineru, mākslinieku, mūziķu un dj-u/vj-u kopīgā sadarbībā, 21. gadsimtam atbilstošu piedāvājumu.

Festivāla rīkotāju mērķis - vienotība starp cilvēkiem no dažādiem sociālajiem slāņiem, vecuma kategorijām un nacionalitātēm, kā arī vērst plašāku sabiedrības uzmanību netradicionāliem un alternatīviem mākslinieku projektiem industriālā vidē, kuru profesionalitāte un jauninājumi atspoguļos reālo Latvijas un Baltijas valstu pozīciju pasaules modes mākslas apritē.

Šis ir arī "M.M.M." piecu gadu jubilejas pasākums, tāpēc būšot arī krāšņāks un interesantāks par iepriekšējiem

Festivāla "Modi" pārstāvēs tādi modes mākslinieki kā Ilze Vītoliņa, Natālija Vaicehovska, Žanete Auziņa, Šeila, Gints Bude, u.c. Skati sniegs arī Krievijā pazīstamais mākslinieks Vladimirs Buhiņņiks.

Festivāla "Mākslu" veidos Latvijas un Igaunijas mākslinieku videoinstalācijas, gleznas, skulptūras un fotogrāfijas. No Latvijas māksliniekiem piedalīsies Armīns Ozoliņš, Gints Gabrāns, Miķelis Fišers, Mārtiņš Grauds, Ilva Kļaviņa un Ivars Heinrihsons.

"Mūziku" pasākumā spēlēs gan pašmāju, gan arī viesu grupas (Matika no Nīderlandes, Vopli Vidopljasova no Ukrainas, Op:l Bastards no Somijas, u.c.) un dīdžeji (AG & Raitis, Monstrs un Kone no Latvijas, Raul Saaramet no Igaunijas, Dan no Krievijas, Bas Mononom un David V no Nīderlandes).

Pasākumam izvēlētā vieta – firmas "Excelsior" izstāžu zāles telpas un pagalms Lāčplēša ielā 99. Šajās bijušajās armijas garāžās jau rīkoti tādi pasākumi, kā vācu grupas "Funf Sterne Deluxe" koncerts un "LNT" 4.gadu jubilejas balle.

Vairāk par pasākumu varēs uzzināt "M.M.M." mājas lapā, par kuras atvēršanu paziņosim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!